Umro od infarkta nakon saobraćajke

D. Jovičić, N. Tomašević
Umro od infarkta nakon saobraćajke

Srbac - Nenad Vujanović (68) iz Poveliča kod Srpca preminuo je od posljedica srčanog udara (infarkta) na putu ka srbačkom Domu zdravlja nakon što je imao saobraćajnu nesreću.

Kako nam je potvrdio specijalista sudske medicine Željko Karan, obdukcijom je utvrđen uzrok Vujanovićeve smrti.

- Vujanović nije zadobio ozbiljnije povrede u nesreći. Te povrede nemaju značaja za njegovu smrt, jer je čovjek bio bolestan - rekao je Karan.

Nesreća se dogodila na putu Srbac - Nova Topola u subotu oko 9.30 časova, kada je došlo do sudara "seat ibice", koju je vozio Vujanović i "reno megana", za čijim je upravljačem sjedio Igor Radumilo.

Očevici kažu da je vozač "reno megana" preticao automobil i naletio na "seat ibicu", koja je skretala.

- Tada je došlo do sudara i od siline udara "seat ibica" se prevrnula na bok - kazao je jedan od očevidaca nesreće. On je dodao da su Vujanović i njegova supruga odmah izašli iz automobila i izgledalo je da nisu ozbiljno povrijeđeni.

- Vozač "seat ibice" Nenad Vujanović normalno se kretao i razgovarao sa nama, tvrdeći da mu nije ništa. Ipak, nekoliko minuta kasnije čuo sam da mu je pozlilo, pa je hitno prebačen u srbački Dom zdravlja, ali je preminuo već na putu do Srpca - rekao je taj očevidac, ne želeći da mu pominjemo ime.

Osim Vujanovića i njegove supruge, u vozilu je bilo i njihovo dvoje djece, ali niko od njih nije povrijeđen. Bez ozbiljnih povreda prošao je i vozač "reno megana" Igor Radumilo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Policije za bezbjednost saobraćaja iz Gradiške.

Statistika

Nesreća u Prijebljezima je četvrta saobraćajka koja se dogodila u posljednja dva mjeseca na istoj dionici puta. U ovim ranijim nesrećama deset osoba je zadobilo teže i lakše povrede.

Mještani Prijebljega kažu da se na ovoj dionici puta nalazi jedna od crnih tačaka srbačkih saobraćajnica. Istakli su da je više osoba u proteklih nekoliko godina poginulo na ovom putnom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana