Умјесто за убиство Бјелицa Бијелић, одговараће за породично насиље

Н. Т.
Умјесто за убиство Бјелицa Бијелић, одговараће за породично насиље

БАЊАЛУКА - Бањалучко Окружно тужилаштво ускоро ће подићи оптужницу против Бјелице Бијелић (66) из Бањалуке, која је брутално претукла и рукама удавила супруга Душана Бијелића (86), али ће она одговарати за породично насиље са смртном посљедицом умјесто за убиство, сазнаје "Глас Српске".

Њен адвокат Милан Петковић потврдио је да је и он добио такву информацију.

- Тужилаштво је очигледно у недостатку доказа одлучило да Бјелица одговара за насиље у породици са смртном посљедицом умјесто за убиство. Оптужницу очекујем ових дана. Одбрана и даље тврди да је Бјелица била жртва насиља од стране супруга - казао је Петковић.

Бјелица је осумњичена да је супруга усмртила 4. априла 2017. у њиховој кући у улици Вида Њежића у бањалучком насељу Ребровац. Ухапшена је истог дана, а према налазу обдукције, супругу је поломила ребра, кости грудног коша и нанијела вишеструке повреде по глави. Ово брутално убиство је откривено када је осумњичена отишла код комшинице и тражила ракију рекавши "да јој је умро њен Дуле". Тада је испричала да је Душан претходне ноћи пао три пута са кревета усљед чега је преминуо. Међутим, када је та комшиница ушла у кућу, шокирала се јер је Душан лежао у локви крви.

Убрзо је позвана полиција која је посумњала да је старац убијен па је Бјелица ухапшена. Већина комшија породице Бијелић испричала је да је Бјелица често пијана малтретирала и тукла мужа.

Осумњичена је након хапшења негирала злочин, а на рочишту за одређивање притвора истакла је да није убила супруга. Бјелица се тренутно налази у притвору који јој истиче почетком јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана