Umjenović u bijegu pokušao da pregazi policajca u banjalučkom naselju Lauš

Sanja Amidžić
Umjenović u bijegu pokušao da pregazi policajca u banjalučkom naselju Lauš

Banjaluka - Nemanja Umjenović (25) iz Banjaluke osumnjičen je da je nakon što je polupao stakleni izlog u kafiću na benzinskoj pumpi "Tioil benz" u banjalučkom naselju Lauš automobilom pokušao udariti policajca koji ga je zaustavljao.

Istražioci su došli do novih detalja incidenta koji se dogodio u srijedu oko tri časa. Sve je počelo kada je Umjenović došao u kafić i od konobara tražio deset limenki "red bula". Pošto je radno vrijeme bilo pri kraju, konobar mu nije dao traženo piće, nakon čega je mladić počeo da galami i lupa stakla u kafiću. Kada je iskalio bijes, Umjenović je otišao iz kafića, a slučaj je prijavljen policiji.

- Policijska patrola je uočila osumnjičenog u automobilu i pokušala da ga zaustavi. Međutim, on je vozilom krenuo na policajca, koji se bacio u stranu i izbjegao udar. Umjenović je potom nastavio da bježi - objasnio je izvor blizak istrazi.

Izbjegavajući nasilnog Umjenovića, policajac je zadobio povredu, a pomoć mu je ukazana u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog, kazali su da je poslije pokušaja da udari policajca Umjenović pronađen i uhapšen.

- Osumnjičeni je odbio alkotestiranje i ukazivanje medicinske pomoći. Nakon saslušanja pušten je da se brani sa slobode. Protiv njega će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu zbog oštećenja tuđe stvari i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti - kazali su u banjalučkoj policiji.

Umjenović je odranije poznat po izvršenju krivičnih djela. Njega i Srđana Macanovića je 2010. godine tokom tuče nožem ubo Vinko Bogojević. Godinu kasnije Umjenović je ponovo osvanuo na novinskim stranama kada je pokušao da opljačka poslovnicu Hipo Alpe Adrija banke u Banjaluci, a u toj namjeri spriječio ga je radnik obezbjeđenja. Umjenović je hapšen i zbog posjedovanja droge.

Napad na policiju

Policajci su često na meti napada, a nedavno je u Sarajevu uhapšen Miroslav Pajić (28) nakon što je bježeći ukradenim BMNj-om pokušao da pregazi policajce koji su ga zaustavljali.

Pajić je u naletu zakačio policajce i lakše ih povrijedio. Policija je u samoodbrani pucala na automobil, Pajić im je pobjegao, ali je ubrzo uhvaćen u drugom dijelu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana