Украо инвалидска колица из бањалучке Хитне помоћи

nezavisne.com
Украо инвалидска колица из бањалучке Хитне помоћи

Бањалука - Несвакидашња ситуација одиграла се у четвртак увече у бањалучкој Служби хитне помоћи када је засад непознати мушкарац вјешто искористио љубазност медицинског особља да “посуди” инвалидска колица која није вратио

Наиме, мушкарац је, како сазнајемо, у вечерњим сатима дошао у Службу хитне помоћи и замолио здравствене раднике да посуди инвалидска колица како би из аута довезао до пријемне амбуланте болесну мајку која не може ходати.

“Медицинска сестра му је наравно рекла да може да узме колица, што је он и урадио, али се више није појављивао”, наводи наш извор.

Истиче да је након извјесног времена, када се мушкарац дефинитивно није вратио ни с колицима нити с болесном мајком, збуњено и изненађено ситуацијом, медицинско особље позвало полицију и објаснило шта се десило.

“У разговору с полицијом медицинска сестра је рекла како ништа није указивало на неку превару, а полиција је рекла да ће прегледати камере и покушати наћи починиоца”, тврди наш извор.

Из Дома здравља Бањалука кратко су потврдили да је тачно да је мушкарац тражио инвалидска колица да изведе болесну мајку из аутомобила и да их није вратио, због чега су позвали полицију.

Истичу да се сличне ситуације раније нису дешавале и да су изненађени чињеницом да неко тако искористи туђу љубазност.

У ПУ Бањалука су рекли за “Независне” да је полиција у четвртак око 20.40, поступила по пријави радника Службе хитне медицинске помоћи Бањалука да недостају једна инвалидска колица и изашла на лице мјеста и да је у току рад на утврђивању свих околности у вези са запримљеном пријавом.

“Заиста не могу да вјерујем да неко може на тај начин да украде инвалидска колица, ма колико му можда заиста требала за неког болесног”, рекао је наш извор.

А малверзација у сврху лажне хуманости забиљежена је у Градишци, гдје је полиција поднијела Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај о кривичном дјелу превара против Н.Н. (50), због сумње да је, доводећи у заблуду оштећене и донаторе, присвојио новчану донацију за обољелог дјечака од око 6.000 КМ.

Незванично сазнајемо да се ради о држављанину Србије Ненаду Недељковићу.

“Ово лице осумњичено је да је од септембра до децембра 2017. године, као овлаштено лице удружења грађана за хуманитарни рад за дјецу и омладину с посебним потребама, посредством телефонског позива намијењеног за помоћ прикупило донацију на свој, а не на рачун родитеља дјечака”, кажу из ПУ Градишка.

Незванично сазнајемо да је Србијанац био овлаштено лице у име УГ “Мој живот је у вашим рукама” те да је уз помоћ хуманитараног броја сакупљао новац за лијечење четворогодишњака из Добоја који болује од леукемије, али тај новац умјесто на рачун родитеља ишао је на његов, те га је подигао, али га није дао родитељима дјечака.

Такође незванично сазнајемо да се за овог држављанина Србије сумња да му ово није први случај злоупотребе новца у хуманитарне сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана