Ukradeni parfemi vrijedni više od 50.000 KM

Goran Obradović
Ukradeni parfemi vrijedni više od 50.000 KM

Banjaluka - Policija traga za nepoznatim lopovima koji su opljačkali parfimeriju "Serđo" u ulici Nikole Pašića u centru Banjaluke i odnijeli skupocjene parfeme vrijedne više od 50.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su u pomenutu parfimeriju provalili u srijedu oko 3.30 časova, tako što su razbili staklo na ulaznim vratima.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka juče nisu davali informacije u vezi sa ovom teškom krađom.

Izvor blizak istrazi ispričao je da su se lopovi najvjerovatnije automobilom dovezli pred parfimeriju. Potom su razbili donje staklo na ulaznim vratima i kroz taj otvor ušli u radnju.

- Nakon što su ušli u radnju oni su iz izloga pokupili veću količinu skupocjenih parfema koje su potom ubacili u automobil i pobjegli u nepoznatom pravcu. Kada su ušli u radnju, znali su šta im je cilj da uzmu, pa nisu kupili neke jeftinije parfeme ili šminku koja se takođe nalazila u unutrašnjosti - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, u unutrašnjosti objekta nalaze se bezbjednosne kamere koje su snimile kompletnu pljačku, a policija je izuzela te snimke i poslala ih na vještačenje.

Koliko su lopovi bili drski govori podatak i da se od parfimerije "Serđo" na samo 50 metara nalazi zgrada Konzulata Srbije koju obezbjeđuju pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH. Ni to ih nije spriječilo u njihovim namjerama.

Izvor blizak istrazi istakao je da ovo nije prva pljačka parfimerija u centru Banjaluke, kao i da se sumnja da je riječ o istoj grupi lopova i koji najvjerovatnije imaju kupce za ukradene parfeme.

Prva veća krađa parfema u centru Banjaluke počinjena je krajem oktobra 2009. godine kada su lopovi obili parfimeriju "Martimeks" u ulici Veselina Masleše i ukrali skupocjene parfeme vrijedne više desetina hiljada maraka.

Tada su razbojnici takođe znali koje parfeme treba da ukradu i pokupili su samo one najskuplje. U bijegu im je ispalo nekoliko parfema.

Samo poslije tri mjeseca iste godine lopovi su opljačkali i parfimeriju "Eurodalija" takođe u ulici Veselina Masleše i odnijeli više od 100 skupocjenih parfema. Tada su ostale dvije torbe sa ukradenim parfemima koje nisu uspjeli da iznesu.

Pomenuta parfimerija "Martimeks" ponovo je bila na meti pljačkaša polovinom marta 2011. godine. Tada su lopovi za samo pet minuta ukrali parfeme vrijedne više od 100.000 maraka.

Nijedna od ovih teških krađa do danas nije razriješena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana