Ukradena vozila prodavali u dijelovima

Nebojša Tomašević
Ukradena vozila prodavali u dijelovima

Bijeljina - Željko Rakić, zvani Ćine, Dejan Jokić i Darko Vukelja iz Zvornika uhapšeni su zbog krađe skupocjenih automobila na području Bratunca.

Njih je juče uhapsila bijeljinska policija u akciji otkrivanja počinilaca više krađa vozila.

Iz CJB Bijeljina je, navodeći njihove inicijale, saopšteno da se Ćinetova grupa tereti za krađu automobila "golf 5" i dva "audija A4" te za pokušaj krađe još jednog "audija".

Vrijednost ovih automobila procijenjena je na više desetina hiljada maraka.

- Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni ukrali "golf 5" i "audi A4" 27. maja s parkinga u Bratuncu, a isti dan pokušali da odvezu još jedan "audi", ali nisu uspjeli. Samo tri dana kasnije oni su ukrali još jedan "audi A4" u mjestu Slapašnica kod Bratunca - saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Izvor blizak istrazi je rekao da su osumnjičeni ukradene automobile rastavili u dijelove i pripremili za preprodaju. To je bio uhodan sistem. Sumnja se da su oni ukrali više automobila koje su rastavili, dijelove prodali, a policija traga za dokazima.

- Tokom hapšenja Rakića, Jokića i Vukelje policija je pronašla većinu dijelova ukradenih automobila. Po tim dijelovima vlasnici su prepoznali svoja ukradena vozila - rekao je izvor blizak istrazi.

Rakić je policiji od ranije poznat po krađama vozila i pominjan je kao jedan od vođa auto-mafije u BiH. Hapšen je i u akciji "Golf" u oktobru prošle godine, kada je privedeno ukupno 27 automafijaša. Njega je policija privodila i u akciji "Trebević" 2013. godine, kada je zbog krađe automobila u BiH osim njega uhapšeno još devet osoba.

Rakić je sumnjičen da je tokom maja 2013. godine iznajmio tri automobila u BiH koje je prodao u Srbiji. Te godine on je bio osumnjičen da je organizator krađe devet vozila na području Brčkog, Zvornika i Bijeljine, koja nikad nisu pronađena.

Optužbe

Željka Rakića su ranije pojedini vlasnici auto-kuća optuživali da je jedan od glavnih naručilaca krađa automobila na području sjeveroistočne BiH.

- U slučaju svih naših ukradenih automobila dobili smo informacije da je naručilac Željko Rakić. No, niko ništa ne preduzima, niti želi napismeno da potvrdi da li se i protiv koga vodi istraga - izjavljivao je tokom 2013. godine vlasnik rentakara "Auto Pljasković" Brčko Sanel Pljasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana