Ukradena aute rastavljali i prodavali dijelove

Nebojša Tomašević
Ukradena aute rastavljali i prodavali dijelove

Doboj - Slobodan S. (30), Jovica K. (25) i Đorđe T. (28) iz Sokoca osumnjičeni su da su u proteklih pet godina učestvovali u krađama automobila na području Doboja, koja su skrivali u šumi na području Olova gdje su ih rastavljali i zatim prodavali dijelove, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nepotvrđenim informacijama Slobodan S. već nalazi u pritvoru zbog ranije počinjenih krivičnih djela na području FBiH. Jovica K. je priveden, saslušan i pušten da se brani sa slobode. Osumnjičeni Đorđe T. je u bjekstvu i za njim jer raspisana potjernica.

Izvor blizak istrazi je kazao da je osumnjičena trojka bila dio dobro organizovane kriminalne grupe u kojoj je svako imao svoju ulogu.

- Slobodan, Jovica i Đorđe imali su zadatak da preuzimaju ukradena vozila i da ih sakriju. Postoje određene indicije da su oni auta rastavljali u jednom selu, a dijelove prodavali na raznim autootpadima i drugim kupcima - kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da se sumnja da je pomenuta kriminalna grupa ukrala veći broj vozila uglavnom proizvođača “Folksvagen”.

Iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili su oni u krađi vozila učestvovali od 2012. do juna 2017. godine.

- Protiv S. S, J. K. i Đ. T. svi iz Sokoca podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju kojim ih teretimo da su počinili tri krađe i isto toliko teških krađa. Oni su na osnovu dogovora pomagali pojedinim osobama u krađi vozila na području Doboja. Ukradena auta su zatim skrivali na području Olova u FBiH - pojasnili su u PU Doboj.

Istakli su da su osumnjičena lica identifikovana u saradnji sa Upravom kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor blizak istrazi je kazao da je osumnjičeni Slobodan S. poznat odranije po krivičnim djelima. On je u ranijem periodu sumnjičen za krađe na području FBiH.

Pronađena vozila

Policija je u okviru istrage protiv osumnjičene trojke pronašla šest automobila koji su ukradeni u ranijem periodu.  Svi automobili su proizvođača “folksvagen”.

Tri pronađena vozila ukradena su u Doboju tokom prošle godine, zatim  2016. i 2012. godine. Za ostala tri je utvrđeno da su ukradeni u Derventi, Modriči i Brodu. Krađa u Derventi počinjena je 2007. godine, a u Modriči i Brodu 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana