Украден Порше вриједан 160.000 марака

Небојша Томашевић
Украден Порше вриједан 160.000 марака

Зворник - Даворин Тукелић (40) из Источног Сарајева, Јосип Ћорић (35) из Широког Бријега и Игор Бушатлија (39) из Травника осумњичени су да су на подручју Зворника украли луксузни "порше макан" вриједан 160.000 марака, власништво М. С. који живи у Швајцарској, сазнаје "Глас Српске".

Возило је украдено у августу 2016. године испред куће у мјесту Трновица код Зворника. Извор близак истрази је казао да је теренац произведен 2016. године, што значи да је власник остао без њега чим га је купио. Међутим, без скупоцјеног возила је био само кратко. Према ријечима нашег извора, аутомобил је пронађен у Мостару свега неколико дана послије крађе, а убрзо су откривени и лопови.

Овај саговорник испричао је да је тамноплави "порше", на којем су биле швајцарске регистарске ознаке, украден под несвакидашњим околностима.

- Био је паркиран у гаражи, али то лоповима није представљало велики проблем. Прво су провалили у кућу, гдје су нашли торбицу са кључевима, а онда лако ушли у гаражу и ауто одвезли без муке. Претпостављамо да су претходно пратили возило и власника и прикупили све информације да што брже и неопажено украду возило - истакао је извор.

Додао је да се, одмах након пријаве, полиција прихватила посла како би осумњичене и украдено возило пронашла.

- Увиђај је одрађен темељно и узети су сви трагови са мјеста догађаја. Већи број полицајаца био је укључен у истрагу, што је и довело до тога да овај случај буде брзо расвијетљен - појаснио је овај извор.

Из Полицијске управе (ПУ) Зворник, наводећи иницијале, у петак је саопштено да је поменута тројка пријављена Окружном тужилаштву у Бијељини.

- Против њих је Полицијска станица Козлук поднијела извјештај којим их терети за тешку крађу. Истрагом је утврђено да су Д. Т., Ј. Ћ. и И. Б. украли "порше" у августу 2016. године у мјесту Трновица код Зворника - саопштили су из ПУ Зворник.

Из возила бацали хероин

Према непотврђеним информацијама, Игор Бушатлија из Травника познат је полицији по кривичним дјелима и шверцу дроге. Хапшен је у децембру 2016. године заједно са Антом Човићем након спектакуларне потјере полиције за њима.

Полиција им је тада ставила лисице на руке након краће потјере јер су одбили да зауставе возило на захтјев патроле. Током потјере они су из возила избацили најмање четири пакетића хероина које су пронашли полицијски пси трагачи.

Бушатлија је хапшен и 2014. године у полицијској акцији "Сигурност" у којој је због шверца дроге привођено више од 100 осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана