Uhapšeno pet lica

SRNA
Uhapšeno pet lica

Istočno Sarajevo - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /SIPA-a/ BiH uhapsili su danas petočlanu kriminalnu grupu osumnjičenu za više krivičnih djela u vezi sa carinskom i poreskom utajom, čime je budžet BiH oštećen za više stotina hiljada KM.

U operativnoj akciji "Džoker" uhapšena su lica čiji su inicijali A.S, A.S, Dž.Š, D.T. i I.M, koja se sumnjiče za organizovani kriminal.

Ova lica se sumnjiče za carinsku prevaru, krijumčarenje, poresku utaju ili prevaru, primanje dara ili drugih oblika koristi, davanje dara ili drugih oblika koristi, protivzakonito posredovanje i zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i drugo, saopšteno je iz SIPA-e.

Članovi ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su od 2012. do 2014. godine, prilikom kontejnerskog uvoza tekstilne i druge robe iz Kine u BiH, izvršili više krivičnih djela u vezi sa carinskom i poreskom utajom, čime je budžet BiH oštećen za više stotina hiljada KM.

U toku su pretresi objekata na devet lokacija na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Čelinca, s ciljem pronalaženja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Akcija je realizovana po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa pripadnicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Granične policije i MUP-ova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

Uhapšeni će biti privedeni u službene prostorije SIPA-e, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana