Uhapšeno dvoje Banjalučana koji su ciglom tukli mladića

Nevena Bunić
Uhapšeno dvoje Banjalučana koji su ciglom tukli mladića

Banjaluka - Banjalučani Milan Malić (25) i Nebojša Mikić (38) uhapšeni su zbog sumnje da su brutalno pretukli N. Š. (20) iz Čajniča polomivši mu ciglama kosti lica.

Napad se dogodio proteklog vikenda u banjalučkom naselju Borik. U Policijskoj upravi Banjaluka su, navodeći inicijale, rekli da je dvojac uhapšen u srijedu na osnovu istrage i prikupljenih dokaza.

- Nastavljamo sa rasvjetljavanjem slučaja i utvrđujemo da li su i druga lica umiješana. Protiv osumnjičenih biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda - rekla je portparolka Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Osumnjičeni su nakon kriminalističke obrade pušteni da se brane sa slobode.

Incident se dogodio u subotu nešto poslije četiri sata kada se nesrećni mladić šetao sa djevojkom u ulici Save Kovačevića. Oni su se vraćali iz noćnog provoda, kada im je u susret naišla grupa muškaraca.

Navodno su mu nešto dobacili, a on im je uzvratio i izbila je svađa koja je prerasla u tuču.

Očevici su ispričali da su mladića tukli i ciglama, a prestali su kada su ljudi iz obližnjih zgrada počeli da galame. Poslije premlaćivanja N. Š. je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci, gdje su mu konstatovane povrede kostiju lica i glave.

I Malić i Mikić su odranije poznati banjalučkoj policiji.

Malić je u januaru ove godine uhapšen zbog sumnje da je sugrađaninu u naselju Starčevica ukrao i zapalio "džetu". Odranije je poznat i po krađama u Banjaluci.

Mikića je u julu, zajedno sa još petoro osoba, Republičko javno tužilaštvo optužilo za organizovani šverc kokainom na području Banjaluke u periodu od 2015. do 2017. godine.

Stanje povrijeđenog

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci rekli su da je povrijeđeni N. Š. smješten u Službu za neurohirurgiju.

- Pacijent ima teške povrede glave i lica. On je za sada stabilan i dalje ostaje na liječenju i praćenju u našoj ustanovi - rekla je načelnica Službe za neurohirurgiju Vesna Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana