Ухапшенo двоје Бањалучана који су циглом тукли младића

Невена Бунић
Ухапшенo двоје Бањалучана који су циглом тукли младића

Бањалука - Бањалучани Милан Малић (25) и Небојша Микић (38) ухапшени су због сумње да су брутално претукли Н. Ш. (20) из Чајнича поломивши му циглама кости лица.

Напад се догодио протеклог викенда у бањалучком насељу Борик. У Полицијској управи Бањалука су, наводећи иницијале, рекли да је двојац ухапшен у сриједу на основу истраге и прикупљених доказа.

- Настављамо са расвјетљавањем случаја и утврђујемо да ли су и друга лица умијешана. Против осумњичених биће достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука за кривично дјело наношење тешких тјелесних повреда - рекла је портпаролка Полицијске управе Бањалука Марија Маркановић.

Осумњичени су након криминалистичке обраде пуштени да се бране са слободе.

Инцидент се догодио у суботу нешто послије четири сата када се несрећни младић шетао са дјевојком у улици Саве Ковачевића. Они су се враћали из ноћног провода, када им је у сусрет наишла група мушкараца.

Наводно су му нешто добацили, а он им је узвратио и избила је свађа која је прерасла у тучу.

Очевици су испричали да су младића тукли и циглама, а престали су када су људи из оближњих зграда почели да галаме. Послије премлаћивања Н. Ш. је превезен у Универзитетски клинички центар у Бањалуци, гдје су му констатоване повреде костију лица и главе.

И Малић и Микић су одраније познати бањалучкој полицији.

Малић је у јануару ове године ухапшен због сумње да је суграђанину у насељу Старчевица украо и запалио "џету". Одраније је познат и по крађама у Бањалуци.

Микића је у јулу, заједно са још петоро особа, Републичко јавно тужилаштво оптужило за организовани шверц кокаином на подручју Бањалуке у периоду од 2015. до 2017. године.

Стање повријеђеног

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци рекли су да је повријеђени Н. Ш. смјештен у Службу за неурохирургију.

- Пацијент има тешке повреде главе и лица. Он је за сада стабилан и даље остаје на лијечењу и праћењу у нашој установи - рекла је начелница Службе за неурохирургију Весна Иванишевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана