Ухапшено 15 сарајевских наркодилера

Срна
Ухапшено 15 сарајевских наркодилера

Сарајево - Федерална управа полиције, у оквиру акције “Призма”, данас је ухапсила 15 лица због трговине дрогом, а приликом претреса пронађени су и одузети спид, канабис, хероин, те већа количина новца, теренско моторно возило “ауди ку седам” и други предмети који се доводе у везу са кривичним дјелом.

Према наредбама Општинског суда у Сарајеву врше се претреси на 10 локација на подручју општина Центар и Нови Град, а до сад је ухапшено 15 лица из Сарајева међу којима су Е.Б. (30), Н.Б. (28), Е.С. (30), С.Ж. (30), Е.С. (28), А.Т. (38), А.П. (36), Е.Г. (31), Е.Ц. (27), Е.Ж. (21), А.М. (21), Џ.Ш. (22) и М.Б. (31).

Они се сумњиче да су дјеловали као чланови криминалне групе који су од септембра 2018. године до данас на подручју Кантона Сарајево и шире, са циљем стицања противправне имовинске користи, неовлаштено куповали, држали, преносили и продавали кокаин, спид, канабис и хероин, саопштено је из Федералне управе полиције. 

 Ухапшена лица ће бити криминалистички обрађена у службеним просторијама Федералне управе полиције, те ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предата Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Асистенцију приликом реализације данашњих активности пружају припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

У саопштењу је наведено да настављају са активностима на реализацији ове оперативне акције.

Полицијски службеници Федералне управе полиције су данас под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, након вишемјесечне истраге, започели реализацију оперативне акције “Призма” на подручју Кантона Сарајево, а у вези са кривичним дјелом неовлаштена производња и промет дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана