Uhapšeno 12 lica zbog prodaje droge i teških krađa

Srna
Uhapšeno 12 lica zbog prodaje droge i teških krađa

Bijeljina - Devet lica uhapšeno je u Zvorniku, dva na području Tuzlanskog kantona, a jedno u Visokom u okviru akcije "Golf", koja se provodi od jutros na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i u Zvorniku, potvrđeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina i MUP-u Tuzlanskog kantona.

Devet lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem teških krađa i prodajom droge uhapšeno je danas na području Zvornika i predato u nadležnost MUP-a Tuzlanskog kantona, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Tokom policijske akcije pretreseno je 14 lokacija i pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela koja se ovim licima stavljaju na teret.

Srna nezvanično saznaje da su među uhapšenima Željko Rakić zvani Ćine, Savo Manojlović, Blagoje Vlačić i Radivoje Sekulić, svi sa područja Zvornika, a većina uhapšenih od ranije su poznati policiji.

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno pripadnici CJB Bijeljina, zvorničke policije, jedinice za podršku Bijeljina i Zvornik, krim-policije CJB Bijeljina, kao i pripadicima MUP-a Tuzlanskog kantona.

Akcija je izvedena po naredbi Kantonalnog suda Tuzla i u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je Srni da su u okviru akcije "Golf", koja se provodi od jutros na području Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i u Zvorniku, uhapšene i dvije osobe na području Tuzlanskog kantona, a jedna u Visokom.

Šarić je naveo da će uhapšena lica biti privedena u prostorije MUP-a Tuzlanskog kantona radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predati u nadležnost Tužilaštva na dalje postupanje.

On je rekao da su u pretresu u Visokom oduzeta dva automobila i dodao da su kod lica pronađeni lap-top, uređaji za navigaciju, alati za obijanje vozila, mobilni telefoni i određeni rezervni dijelovi putničkih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana