Ухапшени пљачкаши тржног центра „Бинго“

Срна
Ухапшени пљачкаши тржног центра „Бинго“

Сарајево - Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево ухапсили су Ениса Мрава и Сашу Мартиновића који су били у бјекству након пљачке тржног центра „Бинго“ у Бугојно и пословнице у Хаџићима.

Општински суд у Сарајеву одредио им је једномјесечни притвор, као и Мугдиму Омановићу, Харису Приганицу и Мирзи Турковићу, који су ухапшени раније.

С обзиром да им је већ одређен једномјесечни притвор, Мрав и Мартиновић ће бити директно пребачени у Казнено-поправни завод „Миљацка“, преноси портал „Кликс“.

„Мој брањеник је признао кривична дјела пљачке у Бугојну и Хаџићима. Код њега је пронађено 12.000 КМ“, рекао је Омар Мехмедбашић, који је изабрани бранилац осумњиченог Мрава.

Притвор петорки је одређен због опасности да би боравком на слободи могли утицати на свједоке, прикривати доказе или поновити кривично дјело, те да би боравком на слободи дошло до узнемирења јавности.

Нападачи су у недјељу, 10. децембра, око 19.00 часова насилно отворили бочна врата тржног центра, а затим су уз пријетњу оружјем према припадницима обезбјеђења отели скоро 64.000 КМ, те побјегли возилом „ауди А4“.

Неколико часова послије пљачке, бугојански полицајци пронашли су изгорјели „ауди А4“ у насељу Горуша.

„Бинго“ у Хаџићима опљачкан је 22. октобра, а Федерална управа полиције /ФУП/ саопштила је да је укупно отето скоро 170.000 КМ.

Омановића, Приганицу и Турковића ухапсили су припадници Федералне управе полиције у ноћи са понедјељка и уторка, 11. на 12. децембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана