Ухапшени осумњичени за превоз имиграната

Агенције
Ухапшени осумњичени за превоз имиграната

Лесковац - Три особе из Врања и околине ухапшене су због сумње да су превозиле илегалне имигранте, који су доживели саобраћајну незгоду на дијелу аутопута Врање - Лесковац, саопштило је Министарства унутрашњих послова Србије.

Како је наведен у саопштењу, полиција је задржала М.С. (43) из околине Врања, којем је по приједлогу јавног тужиоца судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана, док је М.П. (36) и Р.П. (37), са боравиштем у Врању, одређено задржавање и они ће у току дана бити приведени замјенику основног јавног тужиоца у Лесковцу.

Њима стављају на терет да су извришили кривична дјела недозвољени прелаз државне границе и кријумчарење људи, тешка дјела против безбједности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицима повријеђеним у саобраћајној незгоди.

Осумњичене терете да су у току ноћи између 24. и 25. фебруара ове године, по претходном договору организовали превоз и кријумчарење страних држављана, за које су знали да су на недозвољен начин прешли државну границу Републике Србије.

Приликом превоза комбијем ФИАТ, на дионици аутопута Врање - Лесковац, код села Доње Крајинце, догодила се саобраћајна незгода у којој је комби слетео с пута и ударио у објекат поред пута.

У тој незгоди 41 страни држављанин је теже или лакше повријеђен.

Увиђај лица мјеста извршио је замјеник основног јавног тужиоца у Лесковцу и службеници полиције.

Припадници Министарства унутрашњих послова у кординацији са замјеником основног јавног тужиоца настављају рад по том предмету, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана