Uhapšeni Kojić pljačkao i tukao seljane

Nebojša Tomašević
Uhapšeni Kojić pljačkao i tukao seljane

Ribnik - Policija je uhapsila Ljubomira Kojića (20) iz Ribnika zbog sumnje da je između 14. februara i 18. marta ove godine počinio osam različitih krivičnih djela.

Prema nezvaničnim informacijama policija ga između ostalog sumnjiči za krađe po selu Donji Vrbljani, kao i premlaćivanje svog djeda Ljubomira Kojića (83) te držanje bombi i razne municije.

Iz CJB Banjaluka juče je, navodeći njegove inicijale, saopšteno da je ovaj dvadesetogodišnjak uhapšen 25. marta.

-  Osumnjičenog Lj. K. teretimo da  je počinio razbojništvo, tri teške krađe, te po dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i narušavanje nepovredivosti stana. On  je ovim krivičnim djelima  prouzrokovao uznemirenost i strah kod lokalnog stanovništva. Nakon ispitivanja osumnjičeni je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka - navodi se u saopštenju.

U policiji nisu željeli da kažu detalje o djelima koja je Kojić počinio.

Njegova prva žrtva bio je djed po kojem nosi ime. Kojić je svog djeda Ljubomira pretukao 27. februara u njegovoj kući. Tada je od djeda oteo novčanik sa 300 evra i 300 maraka. Ovo razbojništvo policiji je prijavio opljačkani starina i rekao šta mu se desilo. Policija je tada mlađeg Kojića tražila cijelu noć, a otkrili su ga i uhapsili u ranim jutarnjim časovima drugog dana. Tokom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela policija je kod ovog dvadesetogodišnjaka pronašla i ručnu bombu M-75 i više metaka različitog kalibra. Poslije kriminalističke obrade tada je dežurni tužilac  naredio da se Kojić pusti na slobodu i da se protiv njega u redovnoj proceduri dostavi izvještaj.

Kojić je djeda Ljubomira napadao i u septembru 2014. godine.  Starina je tada rekao policiji da ga je napao unuk i iz košulje ukrao novac i mobilni telefon. I tada je osumnjičen da je počinio razbojništvo i poslije saslušanja pušten na slobodu.

Policija je vrijedno sakupljala dokaze protiv Kojića i uhapsila kako bi odgovarao za svoje kriminalne "poduhvate".

 Mještani

Mještani Donjih Vrbljana ranije su ispričali da je Ljubomir  Kojić često pravio probleme u ovom selu i da je pljačkao i druge kuće i krao stvari od komšija.

- Ako je mogao da napadne svog djeda, šta smo mu onda mi ostali. Pričalo se da on stoji iza obijanja nekih kuća, ali ne znam da li je to istina. Ne viđam ga često u selu - rekla je jedna meštanka Donjih Vrbljana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana