Uhapšeni Adnan Šerak vraćen u zenički zatvor

Srna
Uhapšeni Adnan Šerak vraćen u zenički zatvor

Sarajevo - Bjegunac iz Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Zenica Adnan Šerak, koji je sinoć uhapšen u Sarajevu, vraćen je u zenički zatvor, potvrdila je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija.

Šerak je od 22. oktobra bio u bjekstvu nakon dopusta iz zatvora u Zenici gdje se nalazio na izdržavanju sedmogodišnje kazne zbog ubistva Dženana Džake.

“Šerak je uhapšen sinoć u 21.00 čas na području Druge policijske uprave. On je već u ponoć predat službenicima KPZ Zenica”, rekla je Kuldija.

Ona je dodala da dalje aktivnosti po pitanju ovog zatvorenika nisu u nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo, te da će one biti preduzete u KPZ Zenica.

U ovoj kazneno-popravnoj ustanovi Srna nije mogla da dobije nikakvu informaciju o Šerakovom hapšenju i povratku u zatvor, jer je na području Federacije BiH danas neradni dan.

Šeraku, koji je godinama poznat po vršenju različitih krivičnih djela, odobren je zahtjev da mu se izdržavanje sedmogodišnje zatvorske kazne prekine na mjesec dana kako bi roditeljima pomogao da cijepa drva.

Nakon što se nije vratio u zenički zatvor, za njim je raspisana potjernica.

Vrhovni sud Federacije BiH je prije godinu dana ukinuo presudu Kantonalnog suda u Zenici kojom je Šerak 2015. godine osuđen na sedam godina zatvora jer je nasmrt pretukao zatvorenika Džaku. Predmet je vraćen Kantonalnom sudu u Zenici na ponovni postupak.

Šerak je uhapšen sinoć u sarajevskom naselju Marijin dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana