Uhapšene ubice srpskog povratnika u selo Skakavica kod Teočaka.

Nebojša Tomašević
Uhapšene ubice srpskog povratnika u selo Skakavica kod Teočaka.

Teočak - Slađan Mitrović (26) zvani Divljak i Sulejman Đelibašić (27), obojica iz Bijeljine, uhapšeni su zbog ubistva Milana Sarića (75), srpskog povratnika u selo Skakavica kod Teočaka.

Iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona saopšteno je da su osumnjičeni otkriveni tokom analize DNK tragova koje su ostavili na mjestu zločina.

- Osumnjičeni su otkriveni tokom akcije policije Tuzlanskog kantona u saradnji sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti Bijeljina. Vještačenjem uzoraka krvi koja je pronađena na mjestu zločina utvrđeno je da ona pripada osumnjičenima - rekli su u tužilaštvu. Dodali su da je tokom istrage saslušano više osoba, obavljeno vještačenje više predmeta, bioloških i drugih tragova pronađenih na licu mjesta.

- Utvrđeno je da su osumnjičeni Mitrović i Đelibašić Sarića ubili iz koristoljublja. Oni su u njegovu kuću upali s namjerom da od njega otmu novac, jer su došli do informacija da on ima para. Po ulasku u kuću starca su vezali te su ga tukli rukama i nogama tražeći novac - kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović. Dodao je da je obdukcijom tijela nastradalog utvrđeno da je smrtonosan bio jak udarac u bradu.

Mitrović je uhapšen 8. februara u Janji, a Đelibašić 18. januara zbog teških krađa koje je počinio i zbog kojih je pritvoren, a obojica su policiji poznati odranije po činjenju krivičnih djela.

Sarić je ubijen krajem prošle godine. Mrtvog ga je u kući 23. decembra pronašao zet Dragan Jović. Starac je pronađen sa rukama svezanim na leđima i s povredom na bradi. Živio je sam u kući koja je, inače, na osami. Njegove komšije su kazale da je bio dobar čovjek i da se ni s kim nije svađao. Sarić se u svoje rodno selo vratio 1996. godine i bavio se zemljoradnjom i stočarstvom.

Pritvor

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona su kazali da je nadležni tužilac nakon ispitivanja predložio da Slađanu Mitroviću i Sulejmanu Đelibašiću bude određen jednomjesečni pritvor zbog ubistva.

Prijedlog je upućen Kantonalnom sudu u Tuzli koji do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije donio odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana