Ухапшене убице српског повратника у село Скакавица код Теочака.

Небојша Томашевић
Ухапшене убице српског повратника у село Скакавица код Теочака.

Теочак - Слађан Митровић (26) звани Дивљак и Сулејман Ђелибашић (27), обојица из Бијељине, ухапшени су због убиства Милана Сарића (75), српског повратника у село Скакавица код Теочака.

Из Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона саопштено је да су осумњичени откривени током анализе ДНК трагова које су оставили на мјесту злочина.

- Осумњичени су откривени током акције полиције Тузланског кантона у сарадњи са припадницима Центра јавне безбједности Бијељина. Вјештачењем узорака крви која је пронађена на мјесту злочина утврђено је да она припада осумњиченима - рекли су у тужилаштву. Додали су да је током истраге саслушано више особа, обављено вјештачење више предмета, биолошких и других трагова пронађених на лицу мјеста.

- Утврђено је да су осумњичени Митровић и Ђелибашић Сарића убили из користољубља. Они су у његову кућу упали с намјером да од њега отму новац, јер су дошли до информација да он има пара. По уласку у кућу старца су везали те су га тукли рукама и ногама тражећи новац - казао је портпарол Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић. Додао је да је обдукцијом тијела настрадалог утврђено да је смртоносан био јак ударац у браду.

Митровић је ухапшен 8. фебруара у Јањи, а Ђелибашић 18. јануара због тешких крађа које је починио и због којих је притворен, а обојица су полицији познати одраније по чињењу кривичних дјела.

Сарић је убијен крајем прошле године. Мртвог га је у кући 23. децембра пронашао зет Драган Јовић. Старац је пронађен са рукама свезаним на леђима и с повредом на бради. Живио је сам у кући која је, иначе, на осами. Његове комшије су казале да је био добар човјек и да се ни с ким није свађао. Сарић се у своје родно село вратио 1996. године и бавио се земљорадњом и сточарством.

Притвор

У Тужилаштву Тузланског кантона су казали да је надлежни тужилац након испитивања предложио да Слађану Митровићу и Сулејману Ђелибашићу буде одређен једномјесечни притвор због убиства.

Приједлог је упућен Кантоналном суду у Тузли који до закључења овог броја "Гласа Српске" није донио одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана