Tuzla: Prodavali drogu i pljačkali mještane

Goran Obradović
Tuzla: Prodavali drogu i pljačkali mještane

Tuzla - Dvije osobe uhapšene su juče u policijskoj akciji na području pet opština Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinile više krađa, razbojništava i prodavale drogu, potvrdio je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

 

On je dodao da će oni poslije kriminalističke obrade biti predati u nadležnost tužilaštva koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njih.

Prema njegovim riječima, u sklopu ove akcije juče su obavljeni pretresi na 42 privatna stambena objekta na području opština Tuzla, Gračanica, Gradačac, Živinice, Kalesija i Lukavac.

- Prilikom pretresa kod određenih osoba policija je pronašla osam pištolja raznih kalibara, tri gasna pištolja i veću količinu municije - potvrdio je Šarić.

On je dodao da je pored toga policija pronašla određene količine spida, a dio te droge od oko 50 manjih paketa bio je spremljen za prodaju. Oduzeta je i određena količina marihuane.

- Oduzete su i dvije vage za precizno mjerenje, laptop, sedam USB stikova, razna dokumentacija i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnih djela - istakao je Šarić.

Prema nezvaničnim informacijama, policija Tuzlanskog kantona je nekoliko mjeseci prikupljala dokaze i informacije o grupi kriminalaca koji su počinili veći broj teških krađa i razbojništava na području ovog kantona.

- Veliki broj policajaca, među kojima je bila i Interventna jedinica MUP-a Tuzlanskog kantona, učestvovali su u hapšenju osumnjičenih. Tom prilikom pronađena je i određena količina narkotika, za koje je utvrđeno da su ih oni prodavali - rekao je izvor blizak istrazi.

Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nisu bili završeni pretresi, pa je moguće da je tokom akcije uhapšeno još osumnjičenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana