Тузла: Продавали дрогу и пљачкали мјештане

Горан Обрадовић
Тузла: Продавали дрогу и пљачкали мјештане

Тузла - Двије особе ухапшене су јуче у полицијској акцији на подручју пет општина Тузланског кантона због сумње да су починиле више крађа, разбојништава и продавале дрогу, потврдио је портпарол МУП-а Тузланског кантона Изудин Шарић.

 

Он је додао да ће они послије криминалистичке обраде бити предати у надлежност тужилаштва које ће донијети одлуку о приједлогу притвора за њих.

Према његовим ријечима, у склопу ове акције јуче су обављени претреси на 42 приватна стамбена објекта на подручју општина Тузла, Грачаница, Градачац, Живинице, Калесија и Лукавац.

- Приликом претреса код одређених особа полиција је пронашла осам пиштоља разних калибара, три гасна пиштоља и већу количину муниције - потврдио је Шарић.

Он је додао да је поред тога полиција пронашла одређене количине спида, а дио те дроге од око 50 мањих пакета био је спремљен за продају. Одузета је и одређена количина марихуане.

- Одузете су и двије ваге за прецизно мјерење, лаптоп, седам УСБ стикова, разна документација и други предмети који се могу довести у везу са чињењем кривичних дјела - истакао је Шарић.

Према незваничним информацијама, полиција Тузланског кантона је неколико мјесеци прикупљала доказе и информације о групи криминалаца који су починили већи број тешких крађа и разбојништава на подручју овог кантона.

- Велики број полицајаца, међу којима је била и Интервентна јединица МУП-а Тузланског кантона, учествовали су у хапшењу осумњичених. Том приликом пронађена је и одређена количина наркотика, за које је утврђено да су их они продавали - рекао је извор близак истрази.

До закључења овог броја "Гласа Српске" нису били завршени претреси, па је могуће да је током акције ухапшено још осумњичених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана