Uhapšena šestorica, potraga za Panićem

Dijana Dujić
Uhapšena šestorica, potraga za Panićem

Doboj - Šest osoba je uhapšeno zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ranjavanjem i otmicom osuđivanog kriminalca Vanje Panića (28) iz Boljanića.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su: Vedran Panić, Zoran Panić, rođaci Vanje Panića, Vinko Đurić, Sebastijan Simić, Mario Jekić i N. P., a policija još traga za Dariom Jekićem, koji je nedavno izašao iz zatvora.

Traga se i za Vanjom Panićem, koji do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bio pronađen, kao ni odbjegli Jekić.

Panić je najvjerovatnije ranjen u nedjelju ujutro u dobojskoj ulici Jug Bogdana, a zatim otet i odvezen u nepoznatom pravcu.

Izvor blizak istrazi je rekao da se pretpostavlja da je tuča izbila između Vanje, Vedrana i Zorana Panića sa jedne i Đurića, Simića i braće Jekić sa druge strane.

Načelnik CJB Doboj Goran Đurković potvrdio je da su uhapšeni osobe koje su odranije poznate policiji i dodao da se sumnja da povrijeđeni možda više nije živ.

- Riječ je o povratnicima u vršenju krivičnih djela. Uglavnom su to djela u vezi sa imovinskim deliktima. Ima određen broj lica koja se dovode u vezu sa nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojne droge, ali uglavnom se radi o imovinskim deliktima i to težim, uključujući i razbojništvo - kazao je Đurković.

On je dodao da je u ponedjeljak oko 15.50 časova u mjestu Pirsade, na području Doboja pronađen zapaljen automobil, za koji se sumnja da su ga koristili napadači i njime odvezli povrijeđenog Panića sa lica mjesta.

- Uviđajem i pretresom zapaljenog vozila pronađeni su određeni tragovi koji mogu da posluže kao dokaz za dalji tok istrage. Pronađeno je i oružje pištolj, puška, bomba, ali nakon vještačenja će biti utvrđeno da li je upotrijebljeno u ovom krivičnom djelu - rekao je Đurković i dodao da su vezi sa ovim događajem ukupno obavljena tri pretresa stana i drugih prostorija, kao i tri pretresa putničkih vozila.

Đurković je istakao da je tokom jučerašnjeg dana izvršena i opsežna istraga na području prigradskog naselja Usora, na putu kojim su pobjegli osumnjičeni, te su i tu pronađeni i oduzeti određeni predmeti.

- U toku je pretraga šireg područja u okolini grada Doboja, prije svega šireg područja gdje je pronađeno zapaljeno vozilo. Cilj nam je pronalazak povrijeđene osobe - izjavio je Đurković.

Prema nezvaničnim informacijama, Panić je u vrijeme ranjavanja bio na uslovnom otpustu sa izdržavanja zatvorske kazne koju je služio zbog pljačke banke na području opštine Petrovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana