Ухапшена шесторица, потрага за Панићем

Дијана Дујић
Ухапшена шесторица, потрага за Панићем

Добој - Шест особа је ухапшено због сумње да се могу довести у везу са рањавањем и отмицом осуђиваног криминалца Вање Панића (28) из Бољанића.

Према незваничним информацијама ухапшени су: Ведран Панић, Зоран Панић, рођаци Вање Панића, Винко Ђурић, Себастијан Симић, Марио Јекић и Н. П., а полиција још трага за Дариом Јекићем, који је недавно изашао из затвора.

Трага се и за Вањом Панићем, који до закључења овог броја "Гласа Српске" није био пронађен, као ни одбјегли Јекић.

Панић је највјероватније рањен у недјељу ујутро у добојској улици Југ Богдана, а затим отет и одвезен у непознатом правцу.

Извор близак истрази је рекао да се претпоставља да је туча избила између Вање, Ведрана и Зорана Панића са једне и Ђурића, Симића и браће Јекић са друге стране.

Начелник ЦЈБ Добој Горан Ђурковић потврдио је да су ухапшени особе које су одраније познате полицији и додао да се сумња да повријеђени можда више није жив.

- Ријеч је о повратницима у вршењу кривичних дјела. Углавном су то дјела у вези са имовинским деликтима. Има одређен број лица која се доводе у везу са недозвољеном производњом и прометом опојне дроге, али углавном се ради о имовинским деликтима и то тежим, укључујући и разбојништво - казао је Ђурковић.

Он је додао да је у понедјељак око 15.50 часова у мјесту Пирсаде, на подручју Добоја пронађен запаљен аутомобил, за који се сумња да су га користили нападачи и њиме одвезли повријеђеног Панића са лица мјеста.

- Увиђајем и претресом запаљеног возила пронађени су одређени трагови који могу да послуже као доказ за даљи ток истраге. Пронађено је и оружје пиштољ, пушка, бомба, али након вјештачења ће бити утврђено да ли је употријебљено у овом кривичном дјелу - рекао је Ђурковић и додао да су вези са овим догађајем укупно обављена три претреса стана и других просторија, као и три претреса путничких возила.

Ђурковић је истакао да је током јучерашњег дана извршена и опсежна истрага на подручју приградског насеља Усора, на путу којим су побјегли осумњичени, те су и ту пронађени и одузети одређени предмети.

- У току је претрага ширег подручја у околини града Добоја, прије свега ширег подручја гдје је пронађено запаљено возило. Циљ нам је проналазак повријеђене особе - изјавио је Ђурковић.

Према незваничним информацијама, Панић је у вријеме рањавања био на условном отпусту са издржавања затворске казне коју је служио због пљачке банке на подручју општине Петрово.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана