Uhapšena dvojica Zeničana, drogu bacali kroz prozor i u odvode

klix.ba
Uhapšena dvojica Zeničana, drogu bacali kroz prozor i u odvode

Zenica - Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona prilikom upada i pretresa stana u ulici Dobrovoljnih davalaca krvi u Zenici pronašli su veće količine opojne droge, a dvije osobe su uhapšene.

Policijska akcija je uslijedila nakon što su pripadnici Policijske stanice Crkvce došli do operativnih saznanja da se određene osobe mogu dovesti u vezu s posjedovanjem i prometovanjem opojnih droga, a u akciji su učestvovali službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU I te timovi Specijalne policijske jedinice.

Nakon što su policijski službenici došli na vrata stana, osobe koje su se nalazile u stanu počele su odbacivati drogu bacajući je kroz prozor i ispuštajući u odvode. Nakon čega su se oglušili na naredbe policijskih službenika da otvore vrata, policija je provalila vrata, spriječila bjekstvo te uhapsila dvojicu Zeničana koji su prilikom vezivanja pružali otpor i pokušavali da fizički napadnui policijske službenike.

“Nakon što su osobe stavljene pod kontrolu, izvršena je provjera identiteta te je utvrđeno da se radi o B. A., rođen 1989. godine i H. J., rođen 1982. godine, oba iz Zenice. Po ulasku policijskih timova u unutrašnjost stana, uočeni su mnogobrojni tragovi biljne materije, kao i tragovi uništenja i rasipanja iste. Od strane uviđajne ekipe je izvršen uviđaj u prostorijama predmetnog stana, pomoćnih prostorija, kao i dvorišta i prostora oko zgrade, sa ciljem pronalaska odbačene i sakrivene materije, predmeta i tragova, koji će biti korišteni kao dokazi u daljnjem postupku”, stoji u izvještaju MUP-a ZDK.

Pretresom stana pronađeno je 3.645 grama biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 4.010 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno, dvije digitalne vage te šest mobilnih telefona.

Nakon pretresa B. A. i H. J. su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja medicinske pomoći nakon čega su prevezena u Policijsku upravu I gdje je obavljena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza biće predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana