Ухапшена двојица Зеничана, дрогу бацали кроз прозор и у одводе

klix.ba
Ухапшена двојица Зеничана, дрогу бацали кроз прозор и у одводе

Зеница - Службеници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона приликом упада и претреса стана у улици Добровољних давалаца крви у Зеници пронашли су веће количине опојне дроге, а двије особе су ухапшене.

Полицијска акција је услиједила након што су припадници Полицијске станице Црквце дошли до оперативних сазнања да се одређене особе могу довести у везу с посједовањем и прометовањем опојних дрога, а у акцији су учествовали службеници Одјељења криминалистичке полиције ПУ I те тимови Специјалне полицијске јединице.

Након што су полицијски службеници дошли на врата стана, особе које су се налазиле у стану почеле су одбацивати дрогу бацајући је кроз прозор и испуштајући у одводе. Након чега су се оглушили на наредбе полицијских службеника да отворе врата, полиција је провалила врата, спријечила бјекство те ухапсила двојицу Зеничана који су приликом везивања пружали отпор и покушавали да физички нападнуи полицијске службенике.

“Након што су особе стављене под контролу, извршена је провјера идентитета те је утврђено да се ради о Б. А., рођен 1989. године и Х. Ј., рођен 1982. године, оба из Зенице. По уласку полицијских тимова у унутрашњост стана, уочени су многобројни трагови биљне материје, као и трагови уништења и расипања исте. Од стране увиђајне екипе је извршен увиђај у просторијама предметног стана, помоћних просторија, као и дворишта и простора око зграде, са циљем проналаска одбачене и сакривене материје, предмета и трагова, који ће бити кориштени као докази у даљњем поступку”, стоји у извјештају МУП-а ЗДК.

Претресом стана пронађено је 3.645 грама биљне материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, 4.010 таблета које садрже психотропне супстанце и чије држање није дозвољено, двије дигиталне ваге те шест мобилних телефона.

Након претреса Б. А. и Х. Ј. су превезени у Кантоналну болницу Зеница ради пружања медицинске помоћи након чега су превезена у Полицијску управу I гдје је обављена криминалистичка обрада. Након прикупљених доказа биће предати у надлежност Кантоналног тужилаштва ЗДК уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана