Ухапшена четири крадљивца, расвијетљено 15 кривичних дјела

Срна
Ухапшена четири крадљивца, расвијетљено 15 кривичних дјела

Бањалука - Полиција је у протеклих седам дана на подручју Центра јавне безбједности /ЦЈБ/ Бањалука ухапсила четири лица осумњичена за вишеструке крађе и расвијетлила 15 кривичних дјела против имовине, саопштено је данас из ЦЈБ Бањалука.

На подручју бањалучког насеља Лазарево ухапшен је држављанин Србије из Јабучја чији су иницијали М.Х. /29/, који је осумњичен да је од 24. до 29. априла на подручју овог насеља извршио три крађе, међу којима је и крађа у српској православној цркви.


Током криминалистичке обраде ухапшени М.Х. је признао крађе, након чега је предат Министраству безбједности БиХ, служби за послове са странцима.

Припадници Полицијске станице Лазарево ухапсили су у недјељу, 1. маја, педесетпетогодишњег мушкарца из Челинца чији су иницијали Ј.С. због сумње да је починио више крађа у једном тржном центру у бањалучком насељу Лазарево.

Код ухапшеног је пронађена већа количина акцизне робе.

Четрдесетдвогодишњи мушкарац из Хрватске, чији су иницијали П.Ж. ухапшен је у петак, 29. априла, у Улици Драгомира Драге Малића у Бањалуци приликом извршења крађе. Код њега је пронађен провалнички алат.

Приликом криминалистичке обраде ухапшени П.Ж. је признао да од почетка 2015. године долази у Бањалуку и врши провале и крађе.

"Дођем у Бањалуку и обилазим град тражећи погодан објекат у који у касним сатима проваљујем и из којих крадем новац и цигарете", рекао је П.Ж.

Он је признао да је извршио по двије провале у киоск и угоститељске објекте, те по једну провалу у пекару и кафић. Овим кривичним дјелима П.Ж. је причинио материјалну штету од 3.100 КМ.

Полиција је ухапсила и мушкарца из Шипова чији су иницијали К.Д. /43/ који је осумњичен да је из теретног возила, власништво приватног лица из Мркоњић Града, украо 100 литара дизел-горива, при чему је и оштетио возило.

Он је осумњичен и за крађу два акумулатора, власништво правног лица са сједиштем у Шипову.

К.Д. је признао крађе, те још два кривична дјела пријављена 17. јануара и 14. марта ове године, а која се односе на крађу дизел-горива из радних машина правног лица са сједиштем у Шипову.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана