Ухапшена Бањалучанка пријетила убиством цијеле породице, тражила 250.000 евра

blic.rs
Ухапшена Бањалучанка пријетила убиством цијеле породице, тражила 250.000 евра

Бањалука - Судска полиција Републике Српске ухапсила је Славицу Малетић (48) из Бањалуке, која је покушала да избјегне одлазак у затвор по правоснажној казни због изнуде 250.000 евра.

Малетићева је ухапшена прекјуче у околини Бањалуке. Како је потврђено, током хапшења није пружала отпор.

– Судска полиција је добила наредбу за проналазак и принудно довођење Малетићеве, јер се није одазвала на издржавање правоснажне затворске казне. Након добијене наредбе судска полиција је покренула потрагу и лоцирала бјегунца, који је ухапшен без пружања отпора – објаснио је извор “ЕуроБлица” из истраге.

Упућена у “Кулу”

У судској полицији су потврдили хапшење Малетићеве и додали да је осуђеница одмах пребачена на издржавање у Казнено-поправни завод “Кула” у Источном Сарајеву.

Славица Малетић из Бањалуке признала је у новембру прошле године у бањалучком Окружном суду да је покушала изнудити 250.000 евра од суграђанина Недељка Ковачевића (58). Малетићева је пред судским вијећем, којим је председавала судија Сњежана Кудрић, након признања изјавила да се каје за све што је урадила.

Вијеће је прихватило њено признање, а након изрицања пресуде Малетићева је осуђена на годину дана затвора.

– Није ми то требало, али сам тако поступила јер је тај човјек био непристојан према мени. Прозвао ме курвом, што ми је било јако криво, па сам хтјела да га заплашим – рекла је Малетићева након признања изнуде 250.000 евра.

Надокнада штете

Са друге стране, Ковачевић је у суду истакао да Малетићеву није ни познавао и да је његова породица због осуђене преживјела трауме.

– Слала је пријетеће поруке дужи временски период и то је све оставило трајне психичке посљедице на моју породицу. Тражим кривично гоњење, а надокнада штете ме не занима – рекао је Ковачевић.

Према оптужници Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Малетићева је од 7. до 15. маја 2015. у више наврата слала пријетеће поруке Ковачевићу тражећи од њега 250.000 евра.

Поруке

У једној од пријетећих порука које је Малетићева послала Ковачевићу наводило се: “Ово схвати озбиљно, спрема се уништење цијеле породице. Услов је 250.000 евра, то неће бити крај. Ускоро позив гдје ћеш их донијети, видимо се горе. Како имаш седам дана спреми их, послије рока жене и дјеце немаш, што прије то боље. Чујемо се гдје и кад.”

У другој поруци упућеној Ковачевићу, Малетићева је навела: “У недјељу у 12.05 ћеш донијети новац. Нико не смије знати осим тебе. Ако не буде по договору, бићеш убијен.”

Након узнемирујућих пријетњи по живот оштећеног и његове породице, читав случај пријављен је Полицијској управи Бањалука, која је након краће истраге ухапсила осумњичену.

Врховни суд одбацио жалбу Малетићеве

Врховни суд Републике Српске у марту ове године одбацио је жалбе Славице Малетић изјављене након првостепене пресуде Окружног суда Бањалука, уз образложење да су неосноване.

Врховни суд је тако потврдио годину дана затвора Малетићевој, али се осуђена није појавила на издржавању казне, након чега је затражено њено хапшење.

(ЕуроБлиц)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана