Uhapšen zlatar iz BiH zbog razbojništva

Agencije
Uhapšen zlatar iz BiH zbog razbojništva

Bosanskohercegovački državljanin Jusuf Ć. (43) uhapšen je na međunarodnom graničnom prijelazu Metković kada je svojim privatnim vozilom Audi, njemačkih registarskih oznaka, pokušao ući u Hrvatsku.

Jusuf je, kako piše Slobodna Dalmacija, zlatar iz Sarajeva, a nalog za njegovo hapšenje je u martu ove godine raspisala Holandija zbog krivičnih prijava podnesenih zbog počinjenog oružanog razbojništva i oružane pljačke u pokušaju.

“Navedena su kaznena djela počinjena prošle godine: u oktobru je Jusuf u holandskom gradu Herlenu (nedaleko Mastrihta) razbio vrtna staklena vrata jedne porodične kuće te došao do ključa a potom i ušao u tu kuću. Odala ga je kap krvi na staklu, a nakon DNA analize tog traga utvrđeno je kako je počinilac provalne krađe upravo sarajevski zlatar.

U novembru prošle godine u gradu Eindhovenu je pokušao provaliti u drugu porodičnu kuću, ali je odustao kada je zaključio da ga je tom prilikom neko vidio”, izjavio je za Slobodnu Dalmaciju portparol Županijskog suda u Dubrovniku i sudija istrage Pero Miloglav.

Nakon operativne kriminalističke obrade uhapšeni je doveden u Istražni centar dubrovačkog Županijskog suda gdje mu je sudija istrage odredio ekstradicijski pritvor do izručenja.

Uhapšeni je saglasan sa izručenjem te se očekuje da će do ekstradicije doći uz tzv. ubrzani postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana