Uhapšen zbog krađe dijelova s pruge

S. A.
Uhapšen zbog krađe dijelova s pruge

Banjaluka - Momčilo Vračević (20) iz Banjaluke uhapšen je proteklog vikenda zbog sumnje da je sa dijela pruge u banjalučkoj Poslovnoj zoni "Ramići" ukrao veću količinu ploča i vijaka koje je namjeravao da proda u staro željezo.

Vračević je iza rešetaka završio u subotu nakon što je policija dan ranije u blizini mjesta za otkup sekundarnih sirovina u Ramićima pronašla i oduzela 26 metalnih ploča i 90 vijaka poskidanih sa pruge.

- Osumnjičeni je krađu izvršio s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi. Ovim krivičnim djelom je nanio znatnu štetu "Željeznicama RS" i preduzeću "Krajinapetrol" iz Banjaluke. Policija će protiv M. V. podnijeti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krađe - kazali su u banjalučkoj policiji.

Osumnjičeni je nakon saslušanja u policiji pušten da se brani sa slobode.

"Glas Srpske" objavio je prije nekoliko dana da su dijelovi pruge u Poslovnoj zoni "Ramići" često na meti lopova i da su radnici "Krajinapetrola" policiji prijavili da su u vrijeme vaskršnjih praznika ukradene ploče i vijci na dijelu koji vodi ka njihovim skladištima. Oni su obilazeći željezničku trasu u šiblju i travi pronašli deke na kojima su bile pločice i vijci skinuti sa pruge. Lopov, koji ih je skinuo tokom noći, vjerovatno ih zbog težine nije uspio sve odjednom odnijeti.

U "Krajinapetrolu" su upozorili da pored materijalne štete kradljivci odnošenjem dijelova šina dovode u pitanje i ljudske živote, s obzirom na to da tim dijelom pruge u vagonima za njihove potrebe stižu gorivo i gas, pa bi u slučaju njihovog iskakanja sa šina posljedice mogle da budu fatalne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana