Ухапшен због крађе дијелова с пруге

С. А.
Ухапшен због крађе дијелова с пруге

Бањалука - Момчило Врачевић (20) из Бањалуке ухапшен је протеклог викенда због сумње да је са дијела пруге у бањалучкој Пословној зони "Рамићи" украо већу количину плоча и вијака које је намјеравао да прода у старо жељезо.

Врачевић је иза решетака завршио у суботу након што је полиција дан раније у близини мјеста за откуп секундарних сировина у Рамићима пронашла и одузела 26 металних плоча и 90 вијака поскиданих са пруге.

- Осумњичени је крађу извршио с циљем стицања противправне имовинске користи. Овим кривичним дјелом је нанио знатну штету "Жељезницама РС" и предузећу "Крајинапетрол" из Бањалуке. Полиција ће против М. В. поднијети извјештај Окружном јавном тужилаштву Бањалука због крађе - казали су у бањалучкој полицији.

Осумњичени је након саслушања у полицији пуштен да се брани са слободе.

"Глас Српске" објавио је прије неколико дана да су дијелови пруге у Пословној зони "Рамићи" често на мети лопова и да су радници "Крајинапетрола" полицији пријавили да су у вријеме васкршњих празника украдене плоче и вијци на дијелу који води ка њиховим складиштима. Они су обилазећи жељезничку трасу у шибљу и трави пронашли деке на којима су биле плочице и вијци скинути са пруге. Лопов, који их је скинуо током ноћи, вјероватно их због тежине није успио све одједном однијети.

У "Крајинапетролу" су упозорили да поред материјалне штете крадљивци одношењем дијелова шина доводе у питање и људске животе, с обзиром на то да тим дијелом пруге у вагонима за њихове потребе стижу гориво и гас, па би у случају њиховог искакања са шина посљедице могле да буду фаталне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана