Uhapšen vozač BMW-a u kojem su poginule tri djevojke

faktor.ba
Uhapšen vozač BMW-a u kojem su poginule tri djevojke

Sarajevo - Dvadesetogodišnji Almir Ejubović, vozač “BMW-a X5” u kojem su poginule tri mlade djevoojke iz Hadžića uhapšen je dan zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Osumnjičeni je trenutno na kriminalističkoj obradi, nakon čega će biti predat u nadležnost Tužilaštvu KS”, kazali su nam u MUP-u KS.

Strašna nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u prošli petak kasno popodne na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u mjestu Butile, kada je automobil “BMW X5”, kojim je upravljao Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste.

Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

Njena sestra Ajla Oruč (17) zadobila je teške i za život opasne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju na klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.

Teške povrede zadobio je i vozač “BMW”-a, koji je zadobio prijelome pršljena lumbalnog dijela kičme i nosne kosti, te se sve od nesreće nalazio u Općoj bolnici “Prim. dr. Abudulah Nakaš” na liječenju.

Nakon što je danas pušten iz bolnice odmah je uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana