Uhapšen osumnjičeni za ubistvo starca u Bijelom Potoku kod Banjaluke

Nebojša Tomašević
Uhapšen osumnjičeni za ubistvo starca u Bijelom Potoku kod Banjaluke

Banjaluka - Šezdesetjednogodišnji Banjalučanin N.V. osumnjičen je da je nanio smrtonosne povrede sedamdesetčetvorogodišnjem Radetu Vukoviću, čije tijelo je pronađeno juče u mjestu Bijeli Potok.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka i Uprave za organizovani i tešku kriminalitet MUP-a RS, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, utvrdili su da se lice N.V.(1957) iz Banje Luke, sumnjiči da je podesnim predmetom u jutarnjim časovima 26.10.2018. godine u mjestu Bijeli Potok nanio povrede sedamdesetčetvorogodišnjaku od čijih posljedica je preminuo", naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Dodaje se da će N.V. u toku dana, uz izvještaj o ubistvu biti predat u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka na dalje postupanje.

Rade Vuković (74), koji je u petak pronađen mrtav na seoskom putu nedaleko od svoje kuće u zaseoku Bare u Rekavicama kod Banjaluke, imao je dvije povrede na glavi, zbog čega se pretpostavlja da je ubijen, ali nije isključen ni drugi uzrok smrti, saznaje "Glas Srpske".

Njegovo tijelo, koje je bilo u lokvi krvi, pronašao je komšija Nenad Vukojević u petak oko sedam časova ujutro kada je krenuo na posao.

Kako se moglo čuti od mještana, Rade je to jutro oko pola sedam otišao od kuće da odvede krave na ispašu, a pola sata kasnije pronađen je mrtav.

- Na putu sam vidio da neko leži i pomislio da ­je neko pijan pa zaspao. Kada sam prišao bliže, prepoznao sam  Radu, koji je ležao u lokvi krvi. Zastao sam na tren, a onda se vratio po drugog komšiju i pozvao ga da vidimo je li Rade živ, da mu pomognemo. Kad smo prišli, vidjeli smo da je mrtav. Onda smo pozvali policiju, koja je stigla veoma brzo - ispričao je Vukojević.

Stradalog Radu je prije nego što je pronađen mrtav vidio komšija Svetislav Vuković i nakratko pričao s njim.

- Pozdravili smo se i on mi je rekao da ide da pripne krave na livadu. On je otišao na svoju stranu, a ja u kuću. Šta se kasnije dešavalo, teško je reći jer ništa neobično  nisam ni čuo ni vidio. Kada sam vidio policiju i saznao da je Rade nađen mrtav, ostao sam u šoku. Šta god da se desilo, bilo je u nekih pola sata i na potezu od 100 metara - kazao je Svetislav Vuković.

Okružno tužilaštvo je saopštilo da je dežurni tužilac obavio uviđaj na mjestu pronalaska tijela Rade Vukovića.

- Izuzeti su tragovi koji će biti poslati na vještačenje, a naložena je obdukcija s ciljem utvrđivanja uzroka i vremena  smrti. Pokrenuta je istraga - rekli su u tužilaštvu, ne navodeći više detalja.

Rade je živio u kući sa sinom Sladenkom, snahom i dvoje unučadi. Mještani Rekavica za njega kažu da je bio miran čovjek i da nije ni sa kim imao ozbiljnijih sukoba.

- Bio je u penziji i bavio se poljoprivredom, držao stoku i ovce - kazao je Svetislav Vuković.

Vitalan

Sinovi stradalog Rade, Obrenko i Sladenko Vuković kažu da ne znaju šta se desilo s njihovim ocem, ali ističu da je bio zdrav i vitalan.

- Nije ranije imao problema sa zdravljem, a baš je u četvrtak štijao baštu. Otišao sam na posao oko 6.20 časova, a on je izveo krave na ispašu. Ne znam šta se desilo. Nikome se nije zamjerio - kazao je Sladenko.

Obrenko takođe ističe da ne može da pretpostavi na koji način mu je otac nastradao, ali se nada da će to policija da utvrdi brzo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana