Ухапшен осумњичени за убиство старца у Бијелом Потоку код Бањалуке

Небојша Томашевић
Ухапшен осумњичени за убиство старца у Бијелом Потоку код Бањалуке

Бањалука - Шездесетједногодишњи Бањалучанин Н.В. осумњичен је да је нанио смртоносне повреде седамдесетчетворогодишњем Радету Вуковићу, чије тијело је пронађено јуче у мјесту Бијели Поток.

"Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука и Управе за организовани и тешку криминалитет МУП-а РС, на основу предузетих оперативних и истражних мјера и радњи, утврдили су да се лице Н.В.(1957) из Бање Луке, сумњичи да је подесним предметом у јутарњим часовима 26.10.2018. године у мјесту Бијели Поток нанио повреде седамдесетчетворогодишњаку од чијих посљедица је преминуо", навели су у Полицијској управи Бањалука.

Додаје се да ће Н.В. у току дана, уз извјештај о убиству бити предат у Окружно јавно тужилаштво Бањалука на даље поступање.

Раде Вуковић (74), који је у петак пронађен мртав на сеоском путу недалеко од своје куће у засеоку Баре у Рекавицама код Бањалуке, имао је двије повреде на глави, због чега се претпоставља да је убијен, али није искључен ни други узрок смрти, сазнаје "Глас Српске".

Његово тијело, које је било у локви крви, пронашао је комшија Ненад Вукојевић у петак око седам часова ујутро када је кренуо на посао.

Како се могло чути од мјештана, Раде је то јутро око пола седам отишао од куће да одведе краве на испашу, а пола сата касније пронађен је мртав.

- На путу сам видио да неко лежи и помислио да ­је неко пијан па заспао. Када сам пришао ближе, препознао сам  Раду, који је лежао у локви крви. Застао сам на трен, а онда се вратио по другог комшију и позвао га да видимо је ли Раде жив, да му помогнемо. Кад смо пришли, видјели смо да је мртав. Онда смо позвали полицију, која је стигла веома брзо - испричао је Вукојевић.

Страдалог Раду је прије него што је пронађен мртав видио комшија Светислав Вуковић и накратко причао с њим.

- Поздравили смо се и он ми је рекао да иде да припне краве на ливаду. Он је отишао на своју страну, а ја у кућу. Шта се касније дешавало, тешко је рећи јер ништа необично  нисам ни чуо ни видио. Када сам видио полицију и сазнао да је Раде нађен мртав, остао сам у шоку. Шта год да се десило, било је у неких пола сата и на потезу од 100 метара - казао је Светислав Вуковић.

Окружно тужилаштво је саопштило да је дежурни тужилац обавио увиђај на мјесту проналаска тијела Раде Вуковића.

- Изузети су трагови који ће бити послати на вјештачење, а наложена је обдукција с циљем утврђивања узрока и времена  смрти. Покренута је истрага - рекли су у тужилаштву, не наводећи више детаља.

Раде је живио у кући са сином Сладенком, снахом и двоје унучади. Мјештани Рекавица за њега кажу да је био миран човјек и да није ни са ким имао озбиљнијих сукоба.

- Био је у пензији и бавио се пољопривредом, држао стоку и овце - казао је Светислав Вуковић.

Виталан

Синови страдалог Раде, Обренко и Сладенко Вуковић кажу да не знају шта се десило с њиховим оцем, али истичу да је био здрав и виталан.

- Није раније имао проблема са здрављем, а баш је у четвртак штијао башту. Отишао сам на посао око 6.20 часова, а он је извео краве на испашу. Не знам шта се десило. Никоме се није замјерио - казао је Сладенко.

Обренко такође истиче да не може да претпостави на који начин му је отац настрадао, али се нада да ће то полиција да утврди брзо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана