Uhapšen nasilnik koji je udario mladića prije smrti

N. T.
Uhapšen nasilnik koji je udario mladića prije smrti

Gračanica - Policija je uhapsila N. H. (43) zbog sumnje da bi mogao da bude odgovoran za smrt Muhameda Vehabovića (28) iz Velike Brijesnice kod Gračanice koji je preminuo u petak u porodičnoj kući, saznaje “Glas Srpske”.

Vehabovića su poznanici u četvrtak oko ponoći donijeli kući u besvjesnom stanju. Njegovoj rodbini ispričali su da je on jako pijan, te su otišli. Mladić je, nažalost, već sutradan preminuo, pa je obaviještena policija i Kantonalno tužilaštvo Tuzla. Portparol tog tužilaštva Admir Arnautović izjavio je da je obdukcijom utvrđeno da je Vehabović preminuo zbog povrede glave.

- U toku je istraga kako bi bilo utvrđeno kako je povrijeđen i šta se desilo. Policija u Gračanici saslušava svjedoke. Zapisnici o izjavama svjedoka, kao i nalaz obdukcije biće dostavljeni tužilaštvu, nakon čega će biti donesena odluka o ovom slučaju - objasnio je Arnautović.

Potvrdio je da će tužilaštvu najvjerovatnije biti predato jedno lice, ali nije želio da potvrdi njegov identitet.

Porodica pokojnog mladića odmah je posumnjala da je ubijen, nakon čega je na njihov zahtjev i urađena obdukcija koja je potvrdila crne sumnje. Ubrzo je klupko počelo da se odmotava, a saznajemo da je policiji od velike pomoći bio svjedok čiji se identitet drži u tajnosti.

- Prema izjavi svjedoka, mladića je u lokalu udario N. H. i nakon udarca Vehabović je pao sa stolice i udario glavom o beton. Tada je izgubio svijest. Poznanici su ga odnijeli kući, gdje je preminuo - ispričao je izvor iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšenog N. H. terete za ubistvo iz nehata. Nakon tragične smrti Vehabovića na društvenim mrežama je pokrenuta i grupa “Pravda za Muhameda”, čiji je cilj utvrđivanje tačnih okolnosti ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana