Uhapšen muškarac koji je plinskim kuvhalom izazvao požar na Alipašinom Polju

Uhapšen muškarac koji je plinskim kuvhalom izazvao požar na Alipašinom Polju 16.11.2017 10:38 | klix.ba

Sarajevo - Rasim Muratović, vlasnik stana u sarajevskom naselju Alipašino Polje u kojem je prije dva dana izbio požar, uhapšen je juče u 14:30 sati, saznajemo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. U požaru je povrijeđeno jedanaest policajaca, sedam stanara, od čega troje djece te jedan vatrogasac.

Naime, 67-godišnji Muratović tereti se za teško krivično djelo protiv opštee bezbjednosti ljudi i imovine, a u vezi s izazivanjem opšte opasnosti. On je zadržan u Jedinici za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode u Sarajevu, a policiji je poznat od ranije.

"Još nije poznato da li će M.R. i kada biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo", kazali su nam iz MUP-a KS.

Kako saznajemo, požar na četvrtom spratu u stambenoj zgradi u ulici Ante Babića izbio je u utorak u 18:45 sati kada je u Muratovićevom stanu na pod palo plinsko kuvhalo. Požar je lokalizovan oko 20 sati, a do tad su svi stanari evakuisani iz zgrade.

Pored 19 povrijeđenih osoba kojima je ukazana hitna medicinska pomoć zbog udisanja ugljenmonoksida i zadobijenih opekotina, još najmanje deset stanara zadobilo je lakše povrede u požaru. Tri osobe su zadržane na daljnjem liječenju.

Muratović je takođe zadobio lakše povrede u požaru, a njegov stan je u potpunosti uništen. Požar i čađ su nanijeli materijalnu štetu stanarima do 9. sprata u zgradi na Alipašinom Polju.

Podsjećamo, u gašenju požara učestvovali su pripadnici profesionalne vatrogasne brigade KS, MUP-a KS, Civilne zaštite Opštćine Novi Grad, radnici Elektrodistribucije i Toplana.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica