Ухапшен мушкарац који је плинским кувхалом изазвао пожар на Алипашином Пољу

klix.ba
Ухапшен мушкарац који је плинским кувхалом изазвао пожар на Алипашином Пољу

Сарајево - Расим Муратовић, власник стана у сарајевском насељу Алипашино Поље у којем је прије два дана избио пожар, ухапшен је јуче у 14:30 сати, сазнајемо из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево. У пожару је повријеђено једанаест полицајаца, седам станара, од чега троје дјеце те један ватрогасац.

Наиме, 67-годишњи Муратовић терети се за тешко кривично дјело против општее безбједности људи и имовине, а у вези с изазивањем опште опасности. Он је задржан у Јединици за осигурање објеката и задржавање особа лишених слободе у Сарајеву, а полицији је познат од раније.

"Још није познато да ли ће М.Р. и када бити предат Тужилаштву Кантона Сарајево", казали су нам из МУП-а КС.

Како сазнајемо, пожар на четвртом спрату у стамбеној згради у улици Анте Бабића избио је у уторак у 18:45 сати када је у Муратовићевом стану на под пало плинско кувхало. Пожар је локализован око 20 сати, а до тад су сви станари евакуисани из зграде.

Поред 19 повријеђених особа којима је указана хитна медицинска помоћ због удисања угљенмоноксида и задобијених опекотина, још најмање десет станара задобило је лакше повреде у пожару. Три особе су задржане на даљњем лијечењу.

Муратовић је такође задобио лакше повреде у пожару, а његов стан је у потпуности уништен. Пожар и чађ су нанијели материјалну штету станарима до 9. спрата у згради на Алипашином Пољу.

Подсјећамо, у гашењу пожара учествовали су припадници професионалне ватрогасне бригаде КС, МУП-а КС, Цивилне заштите Општћине Нови Град, радници Електродистрибуције и Топлана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана