Ухапшен младић који се сликао са закланом животињом

Агенције
Ухапшен младић који се сликао са закланом животињом

Сарајево - Сарајевска полиција ухапсила је синоћ Фарука Хаџића (30) из Сарајева, који је на себе скренуо велику медијску пажњу тако што је на свом Facebook профилу објавио фотографију са закланом животињом, за коју је написао да се ради о псу.

„Полицијски службеници лишили су слободе Х.Ф., рођеног 1987. године у Сарајеву, гдје је и настањен, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело мучење и убијање животиња“, саопштено је данас из МУП-а КС.

Медији су у уторак објавили спорну објаву на Facebookу. Наиме, он је изнад фотографија написао: „Вршимо услугу клања паса луталица по повољној цијени. Долазимо на кућну адресу по позиву. Седам КМ по комаду, с тим да главуша иде мени“.

Након спорне објаве, многобројни активисти за заштиту животиња подијелили су овај статус са фотографијама, који су потом пренијели и медији.

Хаџић је потом казао како „је клао јарца за стељу, те се само желио нашалити с пријатељем“. То је, међутим, ипак морао објаснити у полицијској станици.

Како се наводи у саопштењу МУП-а КС, он је након хапшења предат у Јединицу за осигурање објеката и задржавање ухапшених особа МУП-а КС, а полиција наставља рад на расвјетљавању и документовању наведеног кривичног дјела.О случају је обавијештен и кантонални тужилац. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана