Uhapšen lažni prodavac televizora iz Zvornika

Sanja Amidžić
Uhapšen lažni prodavac televizora iz Zvornika

Banjaluka - Sejdo Brozović (47) iz Zvornika uhapšen je jer je varao Banjalučane uvjeravajući ih da povoljno prodaje aparate za domaćinstvo.

Svojim žrtvama lažno je prodavao LCD televizore, laptop računare i drugu tehniku tako što uzme novac i kada ode da ih donese više se ne vrati. Nudio je uređaje po cijeni od 200 do 500 maraka a oni koji su pristali na kupovinu bili su prevareni i ojađeni za taj novac.

Brozović je nudeći tehničke uređaje prevario nekoliko osoba u Banjaluci ostvarivši protivpravnu imovinsku korist od 2.250 maraka.

- Brozović je krajem maja ušao u jednu radnju u Laktašima i vlasniku ponudio da mu proda LCD televizor po cijeni od 400 maraka, koji je nakon plaćanja mogao preuzeti u tržnom centru "Konzum" u banjalučkom naselju Borik. Vlasnik radnje je novac dao tokom vožnje do Borika. Kada su stigli do tržnog centra, osumnjičeni je izašao iz vozila, ušao u objekat i pobjegao u nepoznatom pravcu sa novcem - ispričao je naš izvor. Policija sumnjiči Zvorničanina da je na sličan način u Banjaluci počinio šest prevara.

On je uhapšen u petak, 26. juna u policijskoj akciji "Komšija", čiji cilj je rasvjetljavanje prevara, počinjenih tokom ovog i prošlog mjeseca.

- Nakon hapšenja kod osumnjičenog su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti poslati na vještačenje u cilju dokazivanja pomenutih krivičnih djela - kazali su CJB Banjaluka.

Oni su dodali da je sa ovim slučajem upoznat i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naredio da se istraga nastavi u cilju prikupljanja što više dokaza za pomenuta krivična djela.

- Nakon prikupljanja potrebne dokumentacije protiv S. B. biće dostavljen izvještaj o krivičnom djelu prevara - kazali su u CJB Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana