Uhapšen direktor Federalne direkcije za puteve Nermin Drnda

Srna
Uhapšen direktor Federalne direkcije za puteve Nermin Drnda

Sarajevo - Pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ uhapsili su direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Nermina Drndu i njegovog pomoćnika Hajrudina Djedovića koji su osumnjičeni za primanje mita, zloupotrebu službenog položaja i krivotvorenje isprava, rekla je portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Drnda i Djedović uhapšeni su juče u akciji "Balkan" tokom koje su izvršeni i pretresi na šest lokacija na području Kantona Sarajevo.


"Riječ je o predmetu na kojem Tužilaštvo Kantona Sarajevo radi u saradnji sa FUP-om još od juna prošle godine. Drnda i Djedović osumnjičeni su da su od septembra 2016. do kraja 2017. godine od firmi koje su angažovali na održavanju puteva uzimali tri odsto od naplaćenih faktura", precizirala je Bavčićeva za "Dnevni avaz".

Iz FUP-a je juče saopšteno da su osumnjičeni kao odgovorna lica u Direkciji za puteve Kantona Sarajevo tokom 2017. i 2018. godine s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zahtijevali i primali novac i darove od vlasnika i odgovornih lica više privednih subjekata iz BiH, čija djelatnost ima veze sa izgradnjom i rekonstrukcijom puteva da bi im obezbijedili poslove putem namještanja tendera javnih nabavki koje je sprovodila Direkcija.

Do sada su privremeno oduzeti računari, laptopi, mobilni telefoni i SIM kartice, novac, dokumentacija i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja se osumnjičenima stavljaju na teret.

Značajnu ulogu u realizaciji ove akcije pružila je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana