Ухапшен директор Федералне дирекције за путеве Нермин Дрнда

Срна
Ухапшен директор Федералне дирекције за путеве Нермин Дрнда

Сарајево - Припадници Федералне управе полиције /ФУП/ ухапсили су директора Дирекције за путеве Кантона Сарајево Нермина Дрнду и његовог помоћника Хајрудина Дједовића који су осумњичени за примање мита, злоупотребу службеног положаја и кривотворење исправа, рекла је портпарол Кантоналног тужилаштва Азра Бавчић.

Дрнда и Дједовић ухапшени су јуче у акцији "Балкан" током које су извршени и претреси на шест локација на подручју Кантона Сарајево.


"Ријеч је о предмету на којем Тужилаштво Кантона Сарајево ради у сарадњи са ФУП-ом још од јуна прошле године. Дрнда и Дједовић осумњичени су да су од септембра 2016. до краја 2017. године од фирми које су ангажовали на одржавању путева узимали три одсто од наплаћених фактура", прецизирала је Бавчићева за "Дневни аваз".

Из ФУП-а је јуче саопштено да су осумњичени као одговорна лица у Дирекцији за путеве Кантона Сарајево током 2017. и 2018. године с циљем прибављања противправне имовинске користи, захтијевали и примали новац и дарове од власника и одговорних лица више приведних субјеката из БиХ, чија дјелатност има везе са изградњом и реконструкцијом путева да би им обезбиједили послове путем намјештања тендера јавних набавки које је спроводила Дирекција.

До сада су привремено одузети рачунари, лаптопи, мобилни телефони и СИМ картице, новац, документација и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелима која се осумњиченима стављају на терет.

Значајну улогу у реализацији ове акције пружила је Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана