Ухапшен бивши замјеник директора Службе за послове са странцима БиХ Изет Низам

Ухапшен бивши замјеник директора Службе за послове са странцима БиХ Изет Низам 10.09.2018 11:29 | klix.ba

Сарајево - По налогу Тужилаштва БиХ слободе је лишен бивши замјеника директора Службе за послове са странцима БиХ Изет Низам.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да се он налази под под истрагом и да је осумњичен за коруптивна кривична дјела за вријеме док је обнашао функцију замјеника директора Службе за послове са странцима БиХ.


“Полицијски дјелатници СИПА, по налогу тужитеља из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, на подручју Сарајева, лишили су слободе осумњиченог Изета Низама, рођеног 1963. године у Босанској Дубици”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Упоредо са лишењем слободе извршени су претреси осумњиченог, као и укупно три стана која су у његовом власништву или их користе његови сродници.

Осумњичени је под истрагом и осумњичен је да је, у периоду од 2011. до 2015. године, док је обнашао дужност замјеника директора Службе за послове са странцима БиХ, протузаконито узимао новац, робу и услуге, од страних држављана и особа за које су вођени поступци везани за боравак станаца и друга статусна питања, како би злоупотребом положаја, погодовао доношењу одлука у корист наведених особа.

“Према резултатима истраге, вршењем коруптивних казнених дјела, осумњичени је остваривао имовинску корист.Осумњичени је под истрагом због казненог дјела примање дара или другог облика користи из чланка 217. КЗ БиХ”, пише у саопштењу за јавност.

Након лишења слободе, осумњичени ће бити приведен поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања осумњиченог донијети одлуку о даљим активностима у предмету.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица