Ugušio ga dim dok je palio krov na njivi

J. P.
Ugušio ga dim dok je palio krov na njivi

Srbac - Goran Stojković (53) iz Srpca ugušio se dimom paleći korov i nisko rastinje na svom imanju u mjestu Donje Lepenice kod Srpca.

Tragedija se dogodila u ponedjeljak u kasnim popodnevnim časovima kada je Stojković sa jednim od rođene braće radio na kući a potom otišao u njivu da čisti i pali šiblje.

- Ništa nije ukazivalo na to da bi se mogla dogoditi ovakva tragedija. Vatra je gorjela normalno sve do jednog trenutka kada se plamen počeo naglo širiti. Svi koji su bili u blizini pritrčali su da vide gdje je Goran dozivajući ga ali on se nije javljao. Zbog gustog dima niko ga nije mogao vidjeti, a nije se moglo ni prići, pa su u pomoć pozvani vatrogasci - rekao je jedan od mještana koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima, nakon nekog vremena vatra je već počela jenjavati, a kada su vatrogasci stigli i u potpunosti ugasili žarište, nesrećni Stojković pronađen je na zgarišu u klečećem položaju.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Srbac i protivpožarni inspektor Policijske uprave Banjaluka, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na građane, da s obzirom na vrlo visoke temperature, budu oprezni i da ne dozvole da usljed nepažnje izazovu požar koji može ugroziti ljudske živote i imovinu. Spaljivanje korova treba raditi na odgovoran način i u uslovima povoljnih vremenskih prilika i na površinama koje se mogu kontrolisati. Nakon spaljivanja potrebno je ugasiti ostatke vatre kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana