Угушио га дим док је палио кров на њиви

Ј. П.
Угушио га дим док је палио кров на њиви

Србац - Горан Стојковић (53) из Српца угушио се димом палећи коров и ниско растиње на свом имању у мјесту Доње Лепенице код Српца.

Трагедија се догодила у понедјељак у касним поподневним часовима када је Стојковић са једним од рођене браће радио на кући а потом отишао у њиву да чисти и пали шибље.

- Ништа није указивало на то да би се могла догодити оваква трагедија. Ватра је горјела нормално све до једног тренутка када се пламен почео нагло ширити. Сви који су били у близини притрчали су да виде гдје је Горан дозивајући га али он се није јављао. Због густог дима нико га није могао видјети, а није се могло ни прићи, па су у помоћ позвани ватрогасци - рекао је један од мјештана који није желио да му објавимо име.

Према његовим ријечима, након неког времена ватра је већ почела јењавати, а када су ватрогасци стигли и у потпуности угасили жариште, несрећни Стојковић пронађен је на згаришу у клечећем положају.

Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске станице Србац и противпожарни инспектор Полицијске управе Бањалука, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Из Полицијске управе Градишка апелују на грађане, да с обзиром на врло високе температуре, буду опрезни и да не дозволе да усљед непажње изазову пожар који може угрозити људске животе и имовину. Спаљивање корова треба радити на одговоран начин и у условима повољних временских прилика и на површинама које се могу контролисати. Након спаљивања потребно је угасити остатке ватре како би се спријечило њихово разношење вјетром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана