Ugušila novorođenče čim je zaplakalo

Alo
Ugušila novorođenče čim je zaplakalo

Beograd - Policija u Čajetini uhapsila je Slađanu T. (34) osumnjičenu da je svoje tek rođeno dijete ugušila neposredno nakon porođaja.

Prema prvim pretpostavkama policije, Slađana je bebu ugušila rukama ili nekom krpom čim je beba zaplakala, piše Alo.

Njoj su lisice na ruke stavljene 14. aprila, kada je i otkriven slučaj. Slađani je nakon saslušanja kod istražnog tužioca određen jednomjesečni pritvor.

Obdukcijom treba da se utvrdi način i tačan vremenski period kada je beba ubijena, odnosno koliko minuta nakon rođenja.

Kako saznajemo, čedomorstvo se dogodilo 8. aprila, a zločin je otkriven kada je Slađana zbog zdravstvenih problema potražila ljekarsku pomoć.

Pregledom je ustanovljeno da se skoro porodila, ali o njenoj trudnoći niko ništa nije znao. Potom je priznala da se sama porodila u kući u kojoj je živjela i rekla da je zbog „sramote" skrivala svoju trudnoću.

Ona je tvrdila da beba po rođenju nije prodisala. Međutim, nije odgovorila na pitanje zašto prilikom porođaja nije pozvala ljekare i zašto nije prijavila smrt.

Kada su pronašli bebu, policajci su posumnjali da je ono ubijeno, a njihovu sumnju potvrdio je ljekar koji je morao da konstatuje smrt. On je uočio tragove koje bude sumnju da je beba po rođenju bilaživo i da je smrt nastupila nasilnim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana