Угушила новорођенче чим је заплакало

Ало
Угушила новорођенче чим је заплакало

Београд - Полиција у Чајетини ухапсила је Слађану Т. (34) осумњичену да је своје тек рођено дијете угушила непосредно након порођаја.

Према првим претпоставкама полиције, Слађана је бебу угушила рукама или неком крпом чим је беба заплакала, пише Ало.

Њој су лисице на руке стављене 14. априла, када је и откривен случај. Слађани је након саслушања код истражног тужиоца одређен једномјесечни притвор.

Обдукцијом треба да се утврди начин и тачан временски период када је беба убијена, односно колико минута након рођења.

Како сазнајемо, чедоморство се догодило 8. априла, а злочин је откривен када је Слађана због здравствених проблема потражила љекарску помоћ.

Прегледом је установљено да се скоро породила, али о њеној трудноћи нико ништа није знао. Потом је признала да се сама породила у кући у којој је живјела и рекла да је због „срамоте" скривала своју трудноћу.

Она је тврдила да беба по рођењу није продисала. Међутим, није одговорила на питање зашто приликом порођаја није позвала љекаре и зашто није пријавила смрт.

Када су пронашли бебу, полицајци су посумњали да је оно убијено, а њихову сумњу потврдио је љекар који је морао да констатује смрт. Он је уочио трагове које буде сумњу да је беба по рођењу билаживо и да је смрт наступила насилним путем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана