Udar u drvo koban za djevojku iz Srpca

Nebojša Tomašević
Udar u drvo koban za djevojku iz Srpca

Banjaluka - Sanja Šaula (36) iz Srpca poginula je nakon što je vozeći “fijat pandu” sletjela s puta i udarila u drvo u banjalučkoj Kozarskoj ulici.

Poslije nesreće, koja se desila u petak oko dva časa poslije ponoći, Šaula je prebačena u Univerzitetsko-klinički centar RS, ali joj uprkos naporima ljekara nije bilo spasa.

- Pacijent S. Š. dovezena je s teškim povredama na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje u 2.50 časova. Preminula je u 5.12 časova. Dominantna povreda je bila u predjelu grudnog koša - kazali su u UKC RS.

Izvor blizak istrazi kaže da se Sanja vozila iz grada prema Srpskim toplicama kada je izgubila kontrolu nad vozilom.

- Dolaskom u Kozarsku ulicu prešla je na drugu kolovoznu traku i prednjom lijevom stranom auta udarila u drvo. Na autu je uništen gotovo sav prednji dio - kazao je ovaj izvor.

Dodao je da se pretpostavlja da je djevojka zaspala za volanom, ali to ne može da se tvrdi dok se istraga ne završi.

Šaula je, kako saznajemo, prije kobne nesreće na “Fejsbuk” stranici grupe “Tražim-nudim prevoz” u četvrtak objavila da traži saputnika za put do Beograda. Napisala je da u glavni grad Srbije treba da se zaputi u petak u 16 časova. Njena smrt šokirala je sve koji su je znali, naročito kolege sa Panevropskog univerziteta “Apeiron”, gdje radila kao asistent i pohađala magistarske studije. Na internet stranici ovog Univerziteta objavljena je tužna vijest o njenoj smrti. “Sanja je bila uspješan student Fakulteta informacionih tehnologija, a nakon diplomiranja se zaposlila na univerzitetu. Obavljala je niz dužnosti, kao stručni saradnik - kurs developer i asistent na Fakultetu informacionih tehnologija, navedeno je u toj objavi.

Sanjine kolege za nju imaju samo riječi hvale i kažu da je bila vesela, humana i dobar drug. Živjela je u Banjaluci, a njeni poznanici pričaju da je u rodni Srbac dolazila kako bi se vidjela sa majkom, ocem i rodbinom.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, kratko je saopšteno da su obavili uviđaj nesreće u Kozarskoj ulici.

- U nesreći je učestvovao “fijat” koji je vozila S. Š. iz Srpca. Ona je usljed povreda preminula u UKC Banjaluka - rekli su u PU Banjaluka ne navodeći druge detalje.

Sletjela u provaliju

Larisa Ćurić (18) iz Humilišana kod Mostara poginula je u stravičnoj nesreći kada je “fordom” sletjela s puta u provaliju duboku 40 metara u mjestu Porim. Tijelo stradale djevojke izvukli su pripadnici Gorske službe spasavanja.

- Pregledom tijela na glavi su uočene povrede od kojih je preminula. Sve ukazuje na to da su nastale u saobraćajnoj nesreći - kazao je dežurni tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona i dodao da su pronađeni tragovi izlijetanja vozila na cesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana