Удар у дрво кобан за дјевојку из Српца

Небојша Томашевић
Удар у дрво кобан за дјевојку из Српца

Бањалука - Сања Шаула (36) из Српца погинула је након што је возећи “фијат панду” слетјела с пута и ударила у дрво у бањалучкој Козарској улици.

Послије несреће, која се десила у петак око два часа послије поноћи, Шаула је пребачена у Универзитетско-клинички центар РС, али јој упркос напорима љекара није било спаса.

- Пацијент С. Ш. довезена је с тешким повредама на Клинику за анестезију и интензивно лијечење у 2.50 часова. Преминула је у 5.12 часова. Доминантна повреда је била у предјелу грудног коша - казали су у УКЦ РС.

Извор близак истрази каже да се Сања возила из града према Српским топлицама када је изгубила контролу над возилом.

- Доласком у Козарску улицу прешла је на другу коловозну траку и предњом лијевом страном аута ударила у дрво. На ауту је уништен готово сав предњи дио - казао је овај извор.

Додао је да се претпоставља да је дјевојка заспала за воланом, али то не може да се тврди док се истрага не заврши.

Шаула је, како сазнајемо, прије кобне несреће на “Фејсбук” страници групе “Тражим-нудим превоз” у четвртак објавила да тражи сапутника за пут до Београда. Написала је да у главни град Србије треба да се запути у петак у 16 часова. Њена смрт шокирала је све који су је знали, нарочито колеге са Паневропског универзитета “Апеирон”, гдје радила као асистент и похађала магистарске студије. На интернет страници овог Универзитета објављена је тужна вијест о њеној смрти. “Сања је била успјешан студент Факултета информационих технологија, а након дипломирања се запослила на универзитету. Обављала је низ дужности, као стручни сарадник - курс девелопер и асистент на Факултету информационих технологија, наведено је у тој објави.

Сањине колеге за њу имају само ријечи хвале и кажу да је била весела, хумана и добар друг. Живјела је у Бањалуци, а њени познаници причају да је у родни Србац долазила како би се видјела са мајком, оцем и родбином.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, кратко је саопштено да су обавили увиђај несреће у Козарској улици.

- У несрећи је учествовао “фијат” који је возила С. Ш. из Српца. Она је усљед повреда преминула у УКЦ Бањалука - рекли су у ПУ Бањалука не наводећи друге детаље.

Слетјела у провалију

Лариса Ћурић (18) из Хумилишана код Мостара погинула је у стравичној несрећи када је “фордом” слетјела с пута у провалију дубоку 40 метара у мјесту Порим. Тијело страдале дјевојке извукли су припадници Горске службе спасавања.

- Прегледом тијела на глави су уочене повреде од којих је преминула. Све указује на то да су настале у саобраћајној несрећи - казао је дежурни тужилац Херцеговачко-неретванског кантона и додао да су пронађени трагови излијетања возила на цести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана