Učesnik Pinkovih zvezda odgovara za smrt pjevačice

N. T.
Učesnik Pinkovih zvezda odgovara za smrt pjevačice

Travnik - Bivši učesnik "Pinkovih zvezda" Zoran Gromović (46) iz Travnika odgovaraće pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku za ubistvo državljanke Srbije i pjevačice Jelene Turšum (35). Protiv njega je juče potvrđena optužnica.

Ubistvo se dogodilo 28. novembra prošle godine u Gornjem Putićevu kod Travnika. Osumnjičeni Gromović se tereti da je poslije svađe "pasatom" namjerno udario Turšumovu i teško je povrijedio. Od zadobijenih povreda pjevačica je ubrzo preminula. Prema nepotvrđenim informacijama, Gromović i Turšumova bili su u ljubavnoj vezi i nastupali su zajedno na lokalnoj muzičkoj sceni.

U optužnici se navodi da se ljubavni par tog 28. novembra žestoko posvađao i da je Gromović tokom svađe sjeo u vozilo i namjerno naletio na Turšumovu. Nakon što ju je udario i teško povrijedio, otrčao je do obližnjih kuća te panično tražio od mještana da zovu Hitnu pomoć. Kada je policija došla na mjesto nesreće djevojka je već bila mrtva. Gromović je tada uhapšen, a tokom saslušanja u policiji je odbijao pravnu pomoć tvrdeći "kako mu ne treba advokat, jer je sve nesrećan slučaj". Svjedoka ubistva nije bilo, ali je Tužilaštvo nakon uviđaja i istrage utvrdilo da ima dokaza da je tad osumnjičeni Gromović namjerno "pasatom" udario Turšumovu pa je protiv njega i podignuta optužnica. Noć prije ubistva Gromović i Turšumova su nastupali zajedno u Travniku.

Optuženi se trenutno nalazi na slobodi na kojoj će dočekati početak suđenja. Iza nastradale Turšumove ostala su dva sina, jedan od petnaest, a drugi od osam godina i sedmogodišnja kćerka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana