Učenik u Prnjavoru napao domara sjekirom

Srna
Učenik u Prnjavoru napao domara sjekirom

Prnjavor - Petnaestogodišnji učenik devetog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” iz Kulaša, nadomak Prnjavora, iznenada je napao domara te škole Milanka Pančića (58), sa više udaraca sjekirom nanijevši mu teške povrede na glavi.

Zdravstveno stanje muškarca M.P. koji je u srijedu u jutro primljen  u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci dovezen sa višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje, stabilno je i ostaje na daljem liječenju i praćenju, saopšteno je sinoć iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Prema riječima dežurnog ljekara u Službi za neorohirurgiju Dragoslava Brkića, pacijent je primljen sa višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje, a njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i ostaje na daljem liječenju i praćenju u tom centru.

“Novosti” saznaju da se domar ne sluteći nikakvu opasnost, našao na udaru najmanje dva udarca sjekire u učenikovim rukama, koji mu se prikrao sa leđa dok je ložio vatru. Prolivanju krvi i pravom hororu u ložioni škole, kako saznaje list nije prethodila bilo kakva rasprava.

Sve se odigralo iznenada i munjevito u vrijeme prve smjene nastave. U šoku i nevjerici je cijela škola, kao i direktor Željko Rudonjić, koji je potvrdio incident, dodavši, u telefonskom razgovoru za “Novosti”, da nije u stanju da govori, zbog policije, samog učenika i njegove rodbine.

“Ne znam šta mu bi, udario me je više puta sjekirom, a bio je dobro djete”,  izustio je ložač Pančić, oblivljen krvlju u prnjavorskom Domu zdravlja saznaje list.

Izvor upućen u ovaj nesvakidašnji incident kaže da je učenik rekao da se, navodno, odavno pripremao “nekoga da ubije i da je slučajno izbor pao na nesrećnog domara”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana