Učenik htio da ubije prvog na koga naiđe?

Nevena Bunić
Učenik htio da ubije prvog na koga naiđe?

Prnjavor - Domar u Osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Kulašima kod Prnjavora Milenko Pančić (58) teško je povrijeđen kada ga je sjekirom iz čistog mira napao učenik N. P. (15).

Sve se desilo u srijedu oko sedam časova ujutro prije početka nastave, a hororu u školi nije prethodila bilo kakva rasprava. Domar, koji radi i kao ložač, došao je ranije da potpali vatru u peći. Ispred škole je bio i učenik N. P. koji je takođe došao prije drugih učenika i nastavnika. Pozdravio je domara koji je potom ušao u kotlovnicu da naloži vatru.

- Učenik je ušao za njim i prikrao mu se iza leđa, a domar ga nije čuo jer je peć bila preglasna. Maloljetnik je uzeo sjekiru i njome udario Pančića po glavi. Prestravljeni domar je, krvav, krenuo da bježi. Učenik ga je sustigao i udario još dva puta, a potom je ostavio sjekiru pored obližnjeg spomenika - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Tada su naišli direktor škole Željko Rudonjić i jedan mještanin, koji živi u blizini škole. Kad su ugledali povrijeđenog domara koji doziva pomoć, direktor je pozvao policiju i krenuo u potragu za napadačem, dok je Pančića pomenuti komšija odvezao u Dom zdravlja u Prnjavor.

- Isprva nisam znao ko je povrijedio Milenka. Pošto sam mislio da je napadač blizu, djeci koja su dolazila u školu govorio sam da se odmaknu, kao i N. P. koji se pojavio sa majkom. Putem telefona sam pozvao komšiju koji je vozio Pančića i kazao mu da ga ispita o napadaču. Bio sam šokiran kad mi je rekao da ga je napao učenik. Prišao sam dječaku i majci i rekao im da sačekaju policiju - ispričao je Rudonjić.

Povrijeđeni domar je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, dok je N. P. navodno na ispitivanju u policiji pokazao ubilačke namjere i zato je prebačen na psihijatrijsko liječenje.

- Maloljetnik je ispitan u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima. Sumnjičimo ga za pokušaj ubistva. O slučaju je obaviješten tužilac za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banjaluka prema čijim instrukcijama se preduzimaju dalje mjere - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je iz čistog mira napao domara, jer je tog jutra “htio da ubije prvog ko naiđe”. On je, navodno, u školi i ranije pravio manje nestašluke, a bio je na razgovoru kod pedagoga i psihologa. Dječakova majka radi u prodavnici u blizini škole. Roditelji ostalih učenika koje smo zatekli ispred škole rekli su nam da su u strahu za svoje mališane od kada su čuli šta se desilo. Većina njih odlučila je poslije tog napada da prati svoju djecu na nastavu.

Domar stabilno

Povrijeđeni domar smješten je u Službi za neurohirurgiju u UKC RS u Banjaluci i trenutno je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

- Pacijent M. P. je primljen sa višestrukim posjekotinama po glavi i frakturom lobanje - saopšteno je iz UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana